Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prometni policajci zaustavljaju vozače kod naplatnih kućica nedaleko od Rugvice. Kontroliraju automobile i robu koju prevoze, a iz policije govore da ovakvih akcija ima svakoga tjedna.


"Provodimo akciju pojačanog nadzora prometa na izlazu s autoceste A3 u smjeru Zagreba", rekli su iz PU zagrebačke. 

Vezani članci Miron Huljak iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Vozači, pamet u glavu i naoružajte se strpljenjem! Tijekom blagdana policija će pojačano kažnjavati teške prekršaje Sudar (Foto: Screenshot/YouTube) Policijska potjera završila na prvom semaforu, pogledajte spektakularan rasplet

Prometni policajci zaustavljaju vozače te kontroliraju ispravnost vozila, dokumenata i robe koju vozači prevoze. Koliko će dugo trajati akcija, nije poznato, a detalji će biti poznati na kraju same akcije.

Ovakve akcije standardna su procedura policije, no uzrokuju sporiji promet i stvaranje mjestimičnih gužvi. Tako je karlovačka policija pregledavala sva vozila početkom studenog na odmorištu Draganić na autocesti A1.

I tada je promet tekao usporeno, no akcija je urodila plodom jer su policajci otkrili devet Turaka koji su ilegalno ušli u Hrvatsku. Uz to su dva puta zaplijenili oko kilogram amfetamina te 20 grama marihuane. Utvrdili su 41 prekršaj sigurnosti u prometu, četiri porezna i carinska prekršaja, dva veterinarska i jedno kršenje odredbi o gospodarenju otpadom.