Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postoje izuzeci

Policija upozorava: Uz ljetno računanje vremena stigle promjene za vozače

Prometna kontrola (Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL)
Prometna kontrola (Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL)
Noćas smo pomaknuli kazaljke na satu za jedan sat unaprijed. S tim je počelo ljetno računanje vremena, a došlo je i do određenih promjena za vozače, upozoravaju iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Sa subote na nedjelju, 24./25. ožujka započinje ljetno računanje vremena čime za većinu vozila prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju tako da ne moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla. Izuzetak su mopedi i motocikli na kojima za vrijeme vožnje cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla.

Pročitajte i ovo Josip Džaja i Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Važni savjeti O stanju na cestama uoči uskrsnog vikenda: Policija upozorila građane Policijska pratnja za Turudića - 3 slučaj turudić Potvrđeno Dnevniku Nove TV: I predsjednikov i premijerov ured izvještaj o mjesec dana staroj pucnjavi imali su - u isto vrijeme

Dolaskom ljepšeg vremena i povoljnijih vremenskih prilika na prometnicama se očekuje sve više vozača bicikala, mopeda i motocikala radi čega vozačima ostalih vozila savjetujemo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom, veću pozornost obrate na ove kategorije sudionika u prometu te da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

''Uz poštivanje svih prometnih pravila i propisa, vozače mopeda i motocikala podsjećamo na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige. 

Bicikliste, koji se kreću kolnikom na javnoj cesti podsjećamo da su noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti, dužni nositi reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću. Izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom, također trebaju biti označeni i pješaci ukoliko se noću ili danju u slučaju smanjene vidljivosti kreću kolnikom na javnoj cesti'', upozoravaju iz MUP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene