Prometna kontrola (Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL)
Prometna kontrola (Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL)

Noćas smo pomaknuli kazaljke na satu za jedan sat unaprijed. S tim je počelo ljetno računanje vremena, a došlo je i do određenih promjena za vozače, upozoravaju iz Ministarstva unutarnjih poslova.


Sa subote na nedjelju, 24./25. ožujka započinje ljetno računanje vremena čime za većinu vozila prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju tako da ne moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla. Izuzetak su mopedi i motocikli na kojima za vrijeme vožnje cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla.

Vezani članci Branimir Markač, voditelj hostela u kojem su odsjeli nigerijski studenti (Foto: Dnevnik.hr) Misterij nigerijskih studenata: Dnevnik Nove TV donosi svjedočanstvo voditelja hostela u kojem su posljednji put viđeni Dubravko Jagić (Foto: Dnevnik.hr) Sindikat policije o slučaju dva nigerijska studenta: "Nema teorije da policija bilo koga nađe u Zagrebu, stave ga u maricu i odvedu u BiH"

Dolaskom ljepšeg vremena i povoljnijih vremenskih prilika na prometnicama se očekuje sve više vozača bicikala, mopeda i motocikala radi čega vozačima ostalih vozila savjetujemo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom, veću pozornost obrate na ove kategorije sudionika u prometu te da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

''Uz poštivanje svih prometnih pravila i propisa, vozače mopeda i motocikala podsjećamo na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige. 

Bicikliste, koji se kreću kolnikom na javnoj cesti podsjećamo da su noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti, dužni nositi reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću. Izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom, također trebaju biti označeni i pješaci ukoliko se noću ili danju u slučaju smanjene vidljivosti kreću kolnikom na javnoj cesti'', upozoravaju iz MUP-a.