Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je u ponedjeljak pozvala građane na oprez prilikom sklapanja raznih pretplatničkih ugovora.


Upozorenje građanima uslijedilo je pošto je primorsko-goranska policija prošlih dana zaprimila prijave dvoje građana, u dobi od 83 i 21 godine, koji su oštećeni takvim kaznenim djelima prijevare.

Vezani članci Nova pucnjava u trgovačkom centru na Floridi U novoj pucnjavi u trgovačkom centru na Floridi ubijena odrasla osoba i dijete Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda

Oni su za druge osobe u trgovinama u Rijeci i Krku potpisali ugovor o korištenju telekomunikacijskih usluga i kupnji mobitela, nakon čega su stvarni korisnici usluga i mobilnih uređaja nestali u nepoznatom smjeru.

Procjenjuje se da su građani, čiji su potpisi na ugovorima, sveukupno oštećeni za oko 18 tisuća kuna.

UPOZORENJE HGK 'Prevaranti se predstavljaju kao naši zaposlenici'

Policija poziva građane da budu posebno oprezni i ne nasjedaju na razne oblike prijevara kojima počinitelji nastoje ostvariti protupravnu imovinsku korist te da svoje osobne podatke ne čine dostupnima drugim osobama.

Građanima se savjetuje da prije potpisivanja ugovora, obrazaca i sličnih papira dobro provjere o čemu se zaista radi i tako izbjegnu nepotrebne troškove i materijalnu štetu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook