Molotovljevi kokteli koje je pronašla policija (Foto: PU zagrebačka)
Molotovljevi kokteli koje je pronašla policija (Foto: PU zagrebačka) Foto: PU zagreba?ka

Zagrebačka policija izvijestila je kako je uoči utakmice Dinama i Hajduka spriječila tri osobe koje su planirale napad na kolonu gostujućih navijača molotovljevim koktelima


Policajci su u petak oko 17 sati i 50 minuta, osiguravajući prolazak gostujućih navijača prema stadionu, na Branimirovoj ulici u blizini Budakove ulice, uočili tri osobe koje su stajale uz cestu, a u blizini kojih su pronađeni pripremljeni molotovljevi kokteli.

Iz policije su rekli kako pretpostavljaju da su bili namijenjeni za napad na kolonu gostujućih navijača koji su Branimirovom ulicom išli put Maksimira. „Osobe su privedene u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja u tijeku je očevid", kazali su iz policije.

Marin Ljubić i Bruno Petković (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Hajduk pogodio s vratarom, Dinamo previše promašuje: Nije samo sreća, upozorenje za Milano

Damir Burić (Foto: Dnevnik.hr) Burić može zahvaliti junaku derbija: ''Imali smo puno sreće, ovo je rijetko tko ostvario''

Bilo je i drugih, manjih incidenata

Dodaju da je do večernjih sati u službene prostorije iz zone oko stadiona privedeno 11 osoba zbog alkoholiziranosti, no većih incidenata nije bilo.

Iz policije navode i da je s naplatne postaje Demerje privedeno više osoba zbog napada na žensku osobu i vozilo, ali nisu željeli dati više detalja.

Zbog posjedovanja pirotehnike i droge na autocesti A1 prilikom kontrole vozila, na području Policijske uprave karlovačke, privedeno je pet osoba na prekršajnu obradu, izvijestila je zagrebačka policija.