Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Zagrebačkom holdingu policijski su istražitelji navodno prije nekoliko dana po nalogu DORH-a pregledavali dokumentaciju zbog sumnji u financijske malverzacije s novcem iz proračuna.


DORH je policajce uputio u Holding istražujući navode kaznenih prijava podnesenih zbog sumnji na kršenje zakona u tri sporna slučaja: ugovorima s Dinamom, zapošljavanje uz plaćanje mita , te slučaju lažnih diploma, piše Jutarnji list.

Vezani članci Milan Bandić Holding se oglasio o nabavi novih automobila vrijednih 16,6 milijuna kuna: "Nemamo vozni park s vlastitim vozilima" Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 USKOK provodi veliku istragu zbog primanja mita: Osumnjičena i dvojica ravnatelja nacionalnih parkova

Navodno se radi o više puta iznesenim optužbama da su neki od zaposlenika Holdinga posao dobili s krivotvorenim diplomama, zatim da su neke osobe iz Holdinga naplaćivale zapošljavanje u toj instituciji, tj. uzimale mito u zamjenu za posao.

Kako piše taj dnevni list istražitelje su navodno najviše zanimali sponzorski ugovori Grada Zagreba sa HNK Dinamom, putem kojih je u posljednjih 12 godina, kako navode, taj nogometni klub od grada dobio čak 250 milijuna kuna.

Većina tih uplata navodno je bila namjenjena na ime održavanja stadiona, te za reklame, sponzorstva i naknade za vrhunski sport.

Skandal u Vodoopskrbi i odvodnji: Otkriveno 14 zaposlenika s krivotvorenim diplomama

Uplate iz gradskog proračuna bile su predmetom istrage Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja temeljem prijave devetorice dioničara Hajduka. Međutim, AZTN je zaključio kako je Grad Zagreb u cijelosti postupao u skladu sa Zakonom o sportu.

Na upit novinarke Dnevnika Nove TV jeli istina da je policija ušla u Zagrebački Holding po nalogu USKOK-a od glasnogovornice je stigao odgovor kojim nisu ni potvrđeni, niti demantirani navodi medija.

Odgovor donosimo u cijelosti: 'Trgovačko društvo Zagrebački holding d.o.o. ne može komentirati radnje koje su u nadležnosti DORH-a i MUP-a. Naglašavamo da je Uprava Društva od 1. srpnja 2013. godine redovito izvještavala javnost i već spomenute institucije o utvrđenim nepravilnostima u tvrtci u cilju uvođenja reda u njezino poslovanje.'   

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook