Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Na zahtjev USKOK-a

Policija u uredu stranke Milana Bandića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz izvora bliskih istrazi, doznaje se da je policija izuzimala dokumente vezane uz održavanje i reklamiranje konvencije stranke.

Policija je, na zahtjev USKOK-a, u četvrtak ušla u urede stranke Bandić Milan 365 i u zagrebačku gradsku upravu.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Milan Bandić, Zdravko Krajina, Denis Mohenski Posao s kućicama Bivši Bandićev vozač i Kralj Adventa ne idu u zatvor: Nagodili se s USKOK-om

Iz izvora bliskih istrazi, doznaje se da je policija izuzimala dokumente vezane uz održavanje i reklamiranje konvencije stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, održane početkom srpnja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Tri dana prije te konvencije, Bandić je donio pravilnik koji mu je omogućio da kao gradonačelnik svojoj stranci odobri da bez naknade na 30 mjesta u gradu privremeno postavi jumbo plakate kojima je skup najavljivan.

Neslužbeno se doznaje i kako policija traži i cjelovitu dokumentaciju na temelju koje je Bandić svoj stranci dodijelio poslovni prostor u Praškoj ulici.

Skupština: Zagrebački proračun za 2014. uravnotežen, ali manji od plana

Inače, zagrebački Županijski sud u petak će ponovno razmatrati osnovanost prve, dorađene optužnice protiv gradonačelnika Milana Bandića kojom ga Uskok zajedno sa suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac tereti da su pogodovali udruzi "U ime obitelji" i priskrbili joj nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna.

Bandić je ranije osumnjičen i u aferi Agram, u kojemu mu se na teret stavlja da je nizom nezakonitosti oštetio grad kojem je na čelu 12 godina. Tereti ga se i za neplaćanje poreza na donacije prikupljene tijekom predsjedničke izborne kampanje, a ukupnu "štetu" tužiteljstvo procjenjuje na više od 20 milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene