Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Tirani"

Policija izrešetala nenaoružanog crnca: Imao cijev koja je izgledala kao pištolj, ispalili deset hitaca

Policija u New Yorku (Foto: AFP)
Policija u New Yorku (Foto: AFP) Foto: Afp
Njujorška policija u srijedu je nasmrt izrešetala nenaoružanog crnca koji je prijetio policiji i pješacima metalnom cijevi noseći je poput vatrenog oružja, izvijestio je policijski dužnosnik te dodao da je policija na mjesto događaja izašla nakon hitnih poziva građana.

Deset hitaca policajci su ispalili u Brooklynu u muškarca koji je zauzeo stav kao da će u njih pucati, rekao je šef lokalne policije Terence Monahan na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Ime i dob ubijenoga još nisu objavljeni. No na društvenim mrežama ubrzo su objavljene snimke pucnjave, a iz gomile okupljenih građana, koju od policije dijeli traka, čuju se povici "tirani".

Riječ je o novom u nizu policijskih ubojstava nenaoružanih crnih muškaraca koja su pokrenula ulične prosvjede i potaknula nacionalnu raspravu o pristranosti u američkom kaznenom pravosuđu.

Nedavno je ubojstvo nenaoružanog crnca u Kaliforniji potaknulo nekoliko dana protesta Sacramentu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene