Počela je velika policijska akcija - brzina, alkohol, droga - i trajat će cijeli vikend. U svakom će trenutku na području PU zagrebačke biti najmanje deset blokadnih punktova.

Galerija


S policijom je na terenu i reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić, koji je pitao Dalibora Marijana iz Policijske uprave zagrebačke gdje će policija zaustavljati vozače i hoće li na cestama biti više policijskih službenika no što je to uobičajeno.

Vezani članci Prosvjedi u Hong Kongu (Foto: AFP) Policija pucala na prosvjednike u Hong Kongu i teško ranila 21-godišnjaka Foto: PU Zagrebačka Policija uhitila dva muškarca, sumnjiči ih se za iznudu 50.000 kuna i pokušaj podmetanja požara

Marijan je kazao kako će tijekom ovog vikenda biti angažiran povećani broj policijskih službenika, u cilju sprječavanja počinjenja najtežih prometnih prekršaja.

Kažnjavat će se posebno oni prekršaji koji su prepoznati kao tzv. četiri ubojice na cestama: vožnja brzinom većom od dopuštene, nekorištenje sigurnosnog pojasa, vožnja pod utjecajem alkohola i droga te nepropisna uporaba mobitela.

Naveo je i kako će policijski službenici koji budu sudjelovali u akciji mijenjati lokaciju svaka dva sata pa će u svakom trenutku na području PU zagrebačke biti najmanje deset blokadnih punktova.

"To znači da će se zaustavljati veći broj vozača te da će svi biti podvrgnuti alkotestiranju", kazao je Marijan i dodao kako je do današnjeg dana na cestama koje se nalaze na području PU zagrebačke smrtno stradalo 39 sudionika u prometu, što je za 8 više nego u istom razdoblju prošle godine.

Podsjetimo, do danas su na hrvatskim prometnicama život izgubile 234 osobe.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr