Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POŠTUJTE PRAVILA

Policija u lovu na "četiri ubojice" na cestama: Počela velika akcija u prometu

Dalibor Marijan, PU zagrebačka (Foto: Dnevnik.hr)
Dalibor Marijan, PU zagrebačka (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Dalibor Marijan, PU zagrebačka (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Počela je velika policijska akcija - brzina, alkohol, droga - i trajat će cijeli vikend. U svakom će trenutku na području PU zagrebačke biti najmanje deset blokadnih punktova.

S policijom je na terenu i reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić, koji je pitao Dalibora Marijana iz Policijske uprave zagrebačke gdje će policija zaustavljati vozače i hoće li na cestama biti više policijskih službenika no što je to uobičajeno.

Pročitajte i ovo Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to" Pucnjava ispred škole Sve se istražuje VIDEO Policija u SAD-u ubila učenika ispred škole nakon dojave da ima pištolj

Marijan je kazao kako će tijekom ovog vikenda biti angažiran povećani broj policijskih službenika, u cilju sprječavanja počinjenja najtežih prometnih prekršaja.

Kažnjavat će se posebno oni prekršaji koji su prepoznati kao tzv. četiri ubojice na cestama: vožnja brzinom većom od dopuštene, nekorištenje sigurnosnog pojasa, vožnja pod utjecajem alkohola i droga te nepropisna uporaba mobitela.

Naveo je i kako će policijski službenici koji budu sudjelovali u akciji mijenjati lokaciju svaka dva sata pa će u svakom trenutku na području PU zagrebačke biti najmanje deset blokadnih punktova.

"To znači da će se zaustavljati veći broj vozača te da će svi biti podvrgnuti alkotestiranju", kazao je Marijan i dodao kako je do današnjeg dana na cestama koje se nalaze na području PU zagrebačke smrtno stradalo 39 sudionika u prometu, što je za 8 više nego u istom razdoblju prošle godine.

Podsjetimo, do danas su na hrvatskim prometnicama život izgubile 234 osobe.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene