Kreće još jedan policijski vikend. Sve raspoložive patrole bit će na cesti. Osim uobičajenih provjera brzine i alkohola, naglasak će biti i na vezanju na stražnjim sjedalima.


Ni ovog vikenda policija neće mirovati. Pojačano će ponovno nadgledati prometnice i prekršitelje i to na području cijele zemlje.

Vezani članci Mate Rimac Sramotni napad u centru Zagreba, napali i izvrijeđali Rimčeve zaposlenike: "Vratite se od kud ste došli" Zračna luka Franjo Tuđman - 2 Na zagrebačkom aerodromu s leta skinuto 14 putnika: Nisu imali sve potrebne dokumente

„Radit će se najviše što se može raditi. Sve će se moguće policijske snage angažirati oko smirivanja sigurnosti cestovnog prometa znači da probamo sve o skupa dovesti u nekakve prihvatljivije okvire“, kaže Miron Huljak iz odjela Sigurnost cestovnog prometa MUP-a

Iako je ova godina što se broja prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama u odnosu na prošlu godinu bolja situacija nije ni malo sjajna, do današnjeg dana na hrvatskim prometnicama život je izgubilo 245 osoba. Na milijun hrvatskih stanovnika, u 2015. godini u prometu su poginule 82 osobe što Hrvatsku smješta na treće mjesto crne statistike. Najmanje poginulih ima Švedska, 27, a najviše Rumunjska i Bugarska s 95.

Biranja neće biti, policija će zaustavljati i provjeravati, apslolutno sve. Ovog vikenda naglasak će biti stavljen na putnike koji sjede na stražnjim sjedalima.

„Ciljamo prometne prekršaje zbog kojih ljudi najteže stradavaju sad će biti alkohol, brzina i nešto vrlo bitno, a to je vrlo bitno vezanje pojasom na stražnjim sjedalima. Policija neće biti stacionirana na jednom mjestu cijelu noć, nego će fluktuirati s mjesta na mjesto, radimo zajedno s interventnom policijom, s temeljnom policijom znači sve što imamo i svi uređaji su na terenu“, kaže Huljak.

Bez ove godine, život je na prometnicama u posljednjih 10 godina u Hrvatskoj izgubilo 4 tisuće 706 osoba.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju