U srijedu je u Gajcu nedaleko od Novalje građanin prilikom izvođenja radova bagerom pronašao dvije ručne bombe. Pregledom šireg mjesta pronađena je i polivalentna raketa koja je uništena.


Policajac protueksplozijske zaštite PU ličko-senjske izuzeo je bombe i pohranio ih u skladište do uništenja.

Vezani članci Raketa Long March 5 Pogled u nebo ili u monitore: Ostaci kineske rakete mogli bi i noćas pasti, a donosimo gdje možete pratiti kretanje Teretni brod, ilustracija Drama u Arapskom moru: Izraelski teretni brod pogodila iranska raketa

S obzirom na to da polivalentna raketa nije bila sigurna za daljnji transport i skladištenje, nju su uz poduzimanje mjera sigurnosti policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu na sigurnom mjestu uništili.

U srijedu je građanin u šumskom predjelu mjesta Razvala pronašao raketu ručnog bacača tzv. OSA, a u Otočcu je građanin dragovoljno predao automatsku pušku s tri pripadajuća spremnika i 31 komad puščanog streljiva.

Iz policije pozivaju građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Savjetuju građanima da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti, navode.

Zahvaljuju svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivaju da slijede njihov primjer kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.