Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavijestili i Centar za socijalnu skrb

Policija o maloljetničkim zlostavljačima: Poduzeli smo mjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
PU varaždinska izvijestila je o poduzetim radnjama vezano uz skupinu maloljetnika koji zlostavljaju djecu i građane općine Gornji Kneginec.

PU varaždinska dostavila je izvješće zamjeniku Općinskog državnog odvjetništva za mladež u Varaždinu kao dopunu kaznene prijave protiv maloljetnih zlostavljača dječaka u Gornjem Knegincu, piše u priopćenju policije. Dostavljene su im i snimke zlostavljanja.

Pročitajte i ovo Policija, ubojstvo kod bolnice - 5 tijelo je bilo uz Savu Detalji strašnog ubojstva na savskom nasipu: Ubojica i žrtva bili su u vezi Ilustracija Policija ih je ulovila Napili se kao zvijeri pa pucali iz kuće kraj Karlovca: Pogledajte gdje ih je policija ulovila i koliko su napuhali

Također, policija je obavijestila i Centar za socijalnu skrb Varaždin, kako bi oni mogli poduzeti mjere koje su u njihovoj nadležnosti.

'Od Centra za socijalnu skrb Varaždin zaprimili smo obavijest 3. prosinca o njihovom postupanju temeljem naše obavijesti o počinjenju kaznenog djela. Iz njihovog izvješća proizlazi da je stručni tim Doma za odgoj djece i mladeži u Zagrebu smatrao najprihvatljivijim za prijavljenog 15-godišnjaka da se podvrgne tretmanu smještajem u odgovarajuću ustanovu', priopćeno je iz policije.

>> Nevjerojatno: Majku i dvoje djece od udara šlepera spasila samo sreća!

Policija također navodi kako su ovi maloljetnici već otprije poznati i da su u razdoblju od dvije godine počinili niz kaznenih djela te da su o tome sustavno obavještavali Centar za socijalnu skrb.

Navedeno je da su članovi skupine sa drugom djecom i maloljetnim osobama, bili počinitelji više kaznenih djela krađa i teških krađa, kao primjerice, provala u kioske, vikend kuće, jednu osnovnu školu, u kojima su otuđivali moped, više različitih odjevnih predmeta, cigarete, sokove, duhan, ručne satove i slično, kao i kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Podsjetimo, jučer smo objavili tekst o maloljetnicima koji su snimali maltretiranje jednoga dječaka, kojega su tukli rukama i nogama po glavi i tijelu, a iz policije i Centra tada su kazali da o cijelom događaju nisu obaviješteni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene