Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kriminalistička policija PU zagrebačke danas je, s nalogom za oduzimanje pokretnih stvari, 'posjetila' prostorije Nove TV u kojima se nalazi i ured Blog.hr-a, kako bi uklonila tajne dokumente s Peratovićevog bloga.


Policija zagrebačka, Odjel gospodarskog kriminaliteta, s nalogom Županijskog suda u Zagrebu kojim je određena pretraga pokretnih stvari, došla je u prostorije Nove TV u kojima se nalazi i sjedište Blog.hr-a kako bi se uklonili odnosno izbrisali dokumenti s oznakom državne tajne s Peratovićevog bloga.

Vezani članci Slika nije dostupna HND traži zaštitu ljudskih i profesionalnih prava Željka Peratovića Slika nije dostupna Je li Peratović prepreka hrvatskom pristupanju EU?

Bloger i novinar Željko Peratović, koji je inače vrlo aktivni bloger koji prati hrvatsku politiku i kriminal uhićen je jučer zbog odavanja državne tajne, a brani se šutnjom. Danas popodne oko 16 sati pušten je da se brani sa slobode. 

>> peratovic.blog.hr

Policija mu je oduzela tri laptopa, osobno računalo i neke dokumente. Hrvatski helsinški odbor ocijenilo je da je pritvaranje novinara Željka Peratovića opasan presedan u postupanju organa sigurnosti prema medijskim djelatnicima jer hrvatski zakoni reguliraju posebnu zaštitu redakcija i tajnosti novinarskih izvora.

Hrvatsko novinarsko društvo kaže da je ovdje riječ o vrlo žestokom udaru na slobodu govora i izražavanja. Peratović piše o nezakonitostima, kriminalu, ratnim zločinima u Domovinskome ratu, profiterstvu i radu tajnih službi, a nedavno se bavio i o neobičnim stvarima vezanim uz Gotovinu.

>> Uhićen novinar Željko Peratović zbog odavanja državne tajne

>> Novinar Peratović pušten iz policije

>> HND najoštrije prosvjeduje zbog uhićenja novinara Peratovića

>> Policija traga za osobama koje su Peratoviću dostavile tajne dokumente