Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protjeran

Revnost policije: Ganjali pastira jer radi 'na crno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ramiz Karajko, pastir iz Bosne uhvaćen je radu na crno. Policija ga je pronašla u selu Žitnić u blizini Drniša te ga privela na kriminalističku obradu.

Prekršajni sudac ga je zbog rada na crno protjerao i zabranio mu ulazak u Hrvatsku na godinu dana. 18-godišnji Karajko uhvaćen je dok je čuvao stado krava 73-godišnje starice Ane Mujan iz Žitnića. U obitelji Mujan, koja je Ramiza u kratkom vremenu prihvatila doslovno kao ravnopravnog člana svoje obitelji, uhićenje i protjerivanje izazvalo je ogorčenje i tugu, piše Slobodna Dalmacija. Obitelj Mujan ponudila mu je, prema pisanju lista, plaćanje svih kazni, no on je to odbio i pristao na izgon iz Hrvatske.

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 1 Presuda za ratni zločin Obrazloženje presude Glavašu: "Uzeli smo u obzir da je izuzetno zaslužan za obranu grada" Kanader Gase i kanaderi Buknuo požar na području Drniša, olujni udari juga otežavaju gašenje

'Došao je nedavno u Drniš i raspitivao se o radu na bilo kakvim poslovima. Moj ga je sin Branko doveo u našu kuću. Primio je na sebe čobanske poslove i onako pošten, postao je član naše obitelji. Smješten je u sobu koju je uredio po svojem ukusu. Živio je zajedno s nama i od naknade je čak platio vozački ispit koji je uspješno položio u Zenici, gdje ima majku, četvero braće i sestru. Redovito im je slao novčanu pomoć, dok je od posljednje nadnice otišao privatnom zubaru u Drniš te je uzeo mjeru za umjetno zubalo. Nije mi jasno komu je smetao i zašto je zakon tako neumoljiv baš prema njemu, a ima ih tisuće kao što on i samo ih je nevolja nagnala na takve stvari', rekla je Ana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene