Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

više od 3000 prekršaja u 5 dana

Čuvajte glavu i novčanik: Policija u velikoj akciji, kazne su ogromne, ali vozači još uvijek rade teške prekršaje

Prometna policija (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Prometna policija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prometna policija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Prometna policija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prometna policija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Prometna policija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Broj policijskih akcija u prometu (Foto: Dnevnik.hr) Broj policijskih akcija u prometu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dino Dolušić iz PU primorsko-goranske (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Gotovo i ne prođe dan u kojem ne izvijestimo o barem jednom "rekorderu" u prometu poput vozača koji ne samo da je vozio bez vozačke dozvole, već i neregistrirani automobil, a uz sve to bio je – pijan. Policija diljem zemlje do kraja tjedna nadzire brzinu na cestama.

Od Crikvenice do Rijeke, duž Jadranske magistrale nalaze se policijski punktovi. Nadzire se sve, ali posebice prekoračenje brzine. Akcija će trajati do kraja tjedna u cijeloj zemlji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu Stanje na cestama Nije mu prvi put Divljao po Slunju! Pijan, bez vozačke i zimske opreme vozio u suprotnom smjeru: Sud mu opalio paprenu kaznu

Od 1. kolovoza u Hrvatskoj je na snazi novi, puno stroži zakon o sigurnosti prometa na cestama. Kazne su paprene. Najviša do sada izrečena iznosila je 27.000 kuna na sjeveru Hrvatske i, primjerice, 19.000 kuna u Senju.

Više od 900 kazni zbog brzine

Između 1. i 5. kolovoza u Hrvatskoj je zabilježen 3151 prometni prekršaj. Najviše u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, njih 529. Zbog prekoračenja brzine izrečeno je 924 kazni, a 303 zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Prekršitelji uvijek nađu dobru izliku kada ih policija zaustavi.

Cilj akcije je smanjenje broja poginulih i ozlijeđenih u prometu. Veseli činjenica da je ove godine broj poginulih na hrvatskim cestama upola manji nego prošle godine u prvih dvanaest dana kolovoza. Prošle je godine poginulo 15, a ove osam osoba na cestama.

Četiri ubojice u prometu

Dino Dolušić, policijski službenik Odjela za sigurnost prometa na cestama PU primorsko-goranske, ističe da su najčešći uzroci teških prometnih nesreća brzina, alkohol, pojas i mobitel. ''To su četiri takozvane ubojice u prometu'', kaže Dolušić i dodaje da se čini kako vozači u Hrvatskoj nisu svjesni tih opasnosti, pogotovo mobitela i nevezivanja pojasa.

Pad prekršaja se primjećuje, kaže Dolušić, no težih prekršaja, poput vožnje u suprotnom smjeru i dalje ima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene