Kontrolirat će se prvenstveno alkohol, uz to ćemo kontrolirati brzinu, drogu i sigurnosne pojaseve, poručili su iz PU zagrebačke

Galerija


Proslava Martinja veliki je događaj za vinogradare, vinare i sve ljubitelje vinske kapljice. Brojnim obredima u subotu navečer će se mošt i službeno pretvoriti u vino. Slavit će se diljem Hrvatske. Na glavnom zagrebačkom trgu biskup zagrebačkog vinodekanata već je krstio mošt te ga pretvorio u mlado vino.

Vezani članci Zastava Hrvatske Mladić u Petrinji zapalio hrvatsku zastavu pa zaradio kaznenu prijavu Milan Bandić Bandić: "Proći će i ta korona pa ćemo disati punim plućima i piti pivu na štengama. I ja ću s njima popiti pivu"

"Onima koji slave Martinje preporučam da piju blagoslovljeno, isključivo kršteno vino, dakle da ne piju mutnoga mošta koji im udara u glavu", poručio je vinski biskup Josip Lipar.

Alkohol i vožnja su kobna kombinacija!

Policija diljem Hrvatske spremna je za one koji će na narodni običaj krštenja mošta popiti čašicu više. Vikend Martinja, nažalost, često je bio najcrnji na hrvatskim prometnicama.

Alkohol i vožnja kobna su kombinacija, no unatoč visokim kaznama, mnogo je vozača koji to zanemaruju.

"Bit će pojačane aktivnosti policije na području PU Zagrebačke. Kontrolirat će se prvenstveno alkohol, uz to ćemo kontrolirati brzinu, drogu i sigurnosne pojaseve", kaže Žarko Fruk iz PU zagrebačke.

Ekipa Dnevnika Nove TV provest će noć sa subote na nedjelju sa zagrebačkom policijom koja će provoditi kontrole vozača na cestama. 

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr