Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregledat će snimke

Policija u potrazi za navijačima koji su vrijeđali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uglavnom zadovoljna kako je protekla utakmica između Hrvatske i Srbije te događanjima prije i poslije utakmice.

Iz policije su izvijestili da su uglavnom zadovoljni ishodom događaja, jer ni prije ni za trajanja, a niti nakon utakmice, kojoj je prisustvovalo oko 35.000 ljudi, nije bilo ni ozlijeđenih osoba niti materijalne štete.

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Aleksandar Vulin Odgovor Radmanu Vulin: "Neka mi Hrvatska pokaže koji je grad ljepše, srdačnije i iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku"

>> Mihajlović priznao da je Hrvatska bolja, naljutio ga srpski novinar

Prije, za vrijeme i nakon odigravanja kvalifikacijske nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Srbije na stadionu Maksimir zagrebačka policija je prema konačnim podacima privela 44 osobe i to najviše zbog alkoholiziranosti, izjavio je danas na tiskovnoj konferenciji načelnik zagrebačke Policijske uprave Goran Burušić.

Nad tri osobe upotrijebljena sredstva prisile

Od ukupno 44 osobe, 26 je privedeno zbog alkoholiziranosti, pet zbog posjedovanja i paljenja pirotehičkih sredstava, četiri zbog narušavanja javnog reda i mira, četiri zbog vrijeđanja policijskog službenika, dvije osobe zbog posjedovanja i isticanja neprimjerenih obilježja te povika, dvije zbog krivotvorenja ulaznica i jedna osoba zbog posjedovanja hladnog oružja, rekao je Burušić.

Nad tri osobe upotrebljena su sredstva prisile, 40 osoba je dovedeno u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a zbog prekršaja iz Zakona o prekšajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima bit će dovedeni na Prekršajni sud, dodao je.

Burušić se zahvalio svim građanima, gledateljima utakmice na stadionu i u gradu, što su slijedili policijske upute objavljene prije utakmice te time pridonijeli da sve protekne dostojanstveno i u sportskom duhu.

Kriminalističko istraživanje

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec rekao je novinarima da je u provođenju mjera sigurnosti sudjelovalo 927 policijskih službenika. Nije bilo ozlijeđenih niti je nanesena šteta imovini, kazao je.

Borovec je podsjetio da je policija najavila da će koristiti svu raspoloživu tehniku za foto i video dokumentiranje neprimjerenog ponašanja, u smislu isticanja poruka koje su potaknute mržnjom i diskriminacijom na stadionu. Danas počinje kriminalističko istraživanje kroz koje će policija nastojati utvrditi počinitelje takvog oblika kažnjivog ponašanja.

Aktivnosti vezane za tu nogometnu utakmicu policija nije provodila samo na području Zagreba nego i šire: od graničnih prijelaza do ostalih policijskih uprava. Zabilježen je jedan incident na području mjesta Bijelo Brdo u Osječko-baranjskoj županiji. Tamo se dovezlo u tri vozila otprilike deset navijača i došlo je do sukoba između dviju skupina. Policija je privela i uhitila nekoliko osoba zbog izazivanja nereda i također je u tijeku kriminalistička istraga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene