Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svakog početka školske godine

Policija akcijom 'Poštujte naše znakove' podsjeća na djecu u prometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči početka školske godine policija je započela tradicionalnu akciju 'Poštujte naše znakove'.

Cilj je zaštiti najmlađe sudionike u prometu. Policajci će kratkim predavanjima sve učenike prvih razreda upoznati s ponašanjem u prometu. Ova je akcija pridonijela smanjenju broja stradale i poginule djece u prometu, kažu u policiji. U razdoblju od osam mjeseci ove godine stradalo je čak 47 posto manje djece nego u istom razdoblju lani. Prijašnjih godina djeca su najčešće ginula kao pješaci, a sada kao putnici u vozilima s roditeljima.

Pročitajte i ovo Kamera za nadzor brzine - 1 Lakše s gasom U Hrvatskoj postavljene suvremene kamere: Kontroliraju brzinu, ali i druge učestale prekršaje koji su vodeći uzročnik nesreća Dan bez mobitela u prometu - 5 Dan bez mobitela u prometu Glavne ubojice na cestama: "Moram priznati i biti iskren da ja to nekada radim"

'I sami su roditelji propustili su određene stvari napraviti, tu prvenstveno mislim da su prevozili na neadekvatan način djecu, odnosno prevozili su ih tako da djeca nisu bila vezana, da su sjedili između sjedala i na taj način kada je došlo do prometne nesreće stradala', rekao nam je Josip Matija, voditelj policijskog Odsjeka za prometnu preventivu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene