Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uoči početka školske godine policija je započela tradicionalnu akciju 'Poštujte naše znakove'.


Cilj je zaštiti najmlađe sudionike u prometu. Policajci će kratkim predavanjima sve učenike prvih razreda upoznati s ponašanjem u prometu. Ova je akcija pridonijela smanjenju broja stradale i poginule djece u prometu, kažu u policiji. U razdoblju od osam mjeseci ove godine stradalo je čak 47 posto manje djece nego u istom razdoblju lani. Prijašnjih godina djeca su najčešće ginula kao pješaci, a sada kao putnici u vozilima s roditeljima.

Vezani članci Fail Tko im je dao vozačku?! Voze kao da su na filmskom setu, samo im još nedostaju eksplozije Pljačka na cesti Kakva bahatost! Opljačkali auto nasred ceste i usred bijela dana, nitko ih nije stigao zaustaviti

'I sami su roditelji propustili su određene stvari napraviti, tu prvenstveno mislim da su prevozili na neadekvatan način djecu, odnosno prevozili su ih tako da djeca nisu bila vezana, da su sjedili između sjedala i na taj način kada je došlo do prometne nesreće stradala', rekao nam je Josip Matija, voditelj policijskog Odsjeka za prometnu preventivu.