Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolegama manja plaća

Policajac koji je skinuo dvojezičnu ploču dobio otkaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
25-godišnji policajac Igor Gilja, koji je prije dva mjeseca skinuo dvojezičnu ploču sa zgrade Centra za socijalnu skrb u Vukovaru tijekom službe, dobio je otkaz.

Gotovo je dva mjeseca trajao disciplinski postupak protiv šest policajaca PP Ilok zbog skidanja dvojezične ploče sa zgrade Centra za socijalnu skrb u Vukovaru u vrijeme službe. Odlukom Disciplinskog suda za 25-godišnjeg Igora Gilju zatražen je otkaz ugovora o radu, doć će pet njegovih kolega biti kažnjeno s 10 posto manjom plaćom za jedan mjesec, piše Večernji list

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Prema neslužbenim informacijama iz PU, kako piše taj list, sada je potrebno pričekati potpis v.d. načelnika PU vukovarsko-srijemske Miroslava Puža da se pet suspendiranih policajaca vrati na posao.

Što je suspendirani policajac rekao o skidanju ploča u Vukovaru?

Igor Gilja na raspolaganju ima još nekoliko zakonskih mogućnosti kako bi eventualno sačuvao radno mjesto.

Podsjetimo, Gilja je bio angažiran na čuvanju jezične ploče u noći sa 6. na 7. listopada s još petoricom kolega. Pred kraj smjene skinuo je i odnio ploču dok su kolege bile u parkiranom automobilu u blizini. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene