Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policajci srušili mladiće s motora i odbili im pomoći smijući im se

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica mladića teško su ozlijeđena u subotu oko 19.30 sati u Globočecu Ludbreškomu kad ih je sa sporedne na glavnu cestu, pred fiat koji je nailazio, gurnuo policijski presretač varaždinskih pločica.

Dok su mladići ležali na cesti u nesvijesti, policajci su sjedili u autu i smijali se snimkama potjere! Motociklom yamaha XJ 900 upravljao je 19-godišnji Stevo Rusan iz Šemovca pokraj Varaždina koji je s prijateljem Danielom Bužićem (22) išao na motoparty, piše Večernji list. 

Pročitajte i ovo Policija policija traži svjedoke Prometna kod Dugopolja: Motociklist sletio s ceste i poginuo Slika nije dostupna Splitski Mad Max Mladić koji je motorom divljao Splitom dobio 80 dana zatvora, 14.000 kuna kazne, a na dvije godine ostao bez vozačke

- Presretač je stao iza nas na semaforu. Istina je da sam mu, kako nisam imao tablice, pobjegao s glavne na makadamsku cestu, a oni su krenuli za nama, priča Stevo. 

- Kako dobro poznajem tu cestu, zakočio sam prije nego što sam se opet vratio na glavnu. Tada sam osjetio udar otraga, motor se 'propeo' na zadnji kotač, ja sam pao i u mene je udario auto. Nakon toga ničega se ne sjećam, ispričao je Stevo, koji se u koprivničkoj bolnici oporavlja od operacije lijeve ruke i noge koje je u nesreći slomio.

Ono što slijedi još je šokantnije. 

Kad su stanari iz obližnjih kuća izletjeli na ulicu, vidjeli su mladiće kako u nesvijesti leže na cesti, dok su policajci i dalje sjedili u autu te se smijali gledajući snimke potjere! 

Jedan od svjedoka, koji je posljedice nesreće fotografirao mobitelom, tvrdi da je policajac, od kojega je zatražio da pomogne mladićima, uzvratio: 'Nisam ja smetlar, ne skupljam smeće.'

Nakon desetak minuta došla je Hitna pomoć te su Stevo i Daniel odvezeni u bolnicu. Prema neslužbenim informacijama, mještani su bili toliko ogorčeni da su prijetili linčom dvojici policajaca iz presretača.

Oko 20 sati pojavila se i interventna postrojba koja je štitila kolege, a očevici tvrde da se pojavio i sam načelnik PU varaždinske Dražen Vitez.

Stevo je u bolnici odmah operiran, a u nedjelju su ga posjetili i policajci te uzeli uzorak krvi radi alkotesta. 

- Još su mi dali neki papir da ga potpišem, ne znam što je to bilo jer sam još bio ošamućen od operacije, rekao nam je Stevo i dodao kako je to vjerojatno bio policijski zapisnik.

Kako policija u svom izvješću ne spominje nikakvu odgovornost presretača, pretpostavlja se da je Stevo potpisao takav opis događaja. No, sve se pročulo zahvaljujući bikerima koji su na svom forumu objavili da je dvojicu njihovih kolega udario presretač.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene