Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ćelav i visok

Policajci ga pretukli greškom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makarski policajci su u subotu iza ponoći pretukli 26-godišnjeg Koprivničanina Marka Lulića. Da ne povjerujete - greškom. Tek je u samici, u koju su ga poslije torture spremili, doznao da su ga zamijenili s lokalnim dilerom.

Kada je u subotu iza ponoći krenuo s posla kući, Marko nije znao da će noć provesti u prljavoj i vlažnoj samici makarske policije. 'Meni je policija presjekla put, nabili su me na zid. Ja sam njima nešto opsovao. Nisam ni majku ni ništa, već neku od naših običnih psovki. Oni su tada meni stavili lisice, držali me za vrat, gušili i odvezli u policiju', ispričao je Marko Lulić, žrtva policijskog nasilja. Ovom mladiću to je prvi susret s policijom. Tvrdi za to nije bilo potrebe, jer u životu nikada nije učinio ništa protuzakonito. Kada su ga doveli u policiju pred njega su stavili papir na kojem je pisalo da je bio pijan i vrijeđao policajca i tražili da potpiše.

Pročitajte i ovo Goran Gašpert i Tea Švob Tea Švob Spasila je utopljenika iz mora, jedna je od rijetkih policajki na motoru, a sada je dobila novo priznanje Ilustracija Sisačko-moslavačka policija Akcija policije i USKOK-a: Uhićena dvojica policajaca, poznato za što ih se sumnjiči

>> Umro mladić kojega je pretukao policajac

Lulići najavili tužbu protiv policije

'Ja sam to odbio i onda su me izudarali. Davali su mi svakakve testove na drogu i bio sam negativan. Bacili su me u samicu u kojoj sam bio 14 sati', kaže Lulić. Nakon što su ga pustili u subotu poslijepodne, odmah se javio ocu Željku koji je doputovao u Makarsku. 'Došao sam kod zamjenika načelnika i rekao sam mu u čemu je riječ i da sam jednoga sina izgubio u ratu, otišao je kao maloljetnik, ovoga sina mi nećete tući, i to hrvatska policija', rekao je Željko, Markov otac. 'Oni su sasvim neku drugu priču ispričali koja uopće ne stoji. Da je to bilo u nekom kafiću, ali ja sam svejedno išao provjeriti. Ma nitko nije imao pojma', dodao je Željko. Marko je u pratnji oca otišao liječniku. Utvrđene su mu ozljede ruku i vrata. Lulići će tužiti policiju. Ovo na žalost nije prvi slučaj kada su nevini građani stradali od policijske šake i batine. Bjelovarčanin Jospi Matić jedan je od njih. Udarci policajca Danijela Fištrovića za njega su bili kobni. Od nanesenih ozljeda preminuo je tjedan dana poslije.

Biste li podigli tužbu protiv policije da vam se ovo dogodi?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene