Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do 15. listopada

Polančecu odgođeno izdržavanje zatvorske kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sudu u Varaždinu dijelom je udovoljio molbi Damira Polančeca. S obzirom na to, odgođeno mu je izdržavanje zatvorske kazne koje je trebalo početi 13. kolovoza.

Do 15. listopada bivši potpredsjednik Vlade, Damir Polančec mora se javiti na odjel dijagnostike i programiranje u Remetincu gdje će biti ocijenjeno njegovo zdravstveno stanje te odlučeno može li ići na izdržavanje kazne, potvrđeno je za Dnevnik Nove TV na Županijskom sudu u Varaždinu. Polančec se može žaliti na ovu odluku.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita

'Da, to znači da ću tražiti mogućnost da radim u tvrtki u kojoj sam zaposlen i da izlazim iz zatvora za vrijeme rada i da, naravno, dvije trećine prihoda uplaćujem u državni proračun. Nisam tražio ništa posebno, na što nemaju pravo i svi ostali građani ove zemlje', rekao je Polančec.

Podsjetimo, kada je krajem srpnja dobio rješenje prema kojem se 13. kolovoza morao javiti na odsluženje kazne Polančec je sucu izvršenja podnio zahtjev da mu se zatvor odgodi zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

>> Polančec 13. kolovoza mora u zatvor, ali će tražiti odgodu

Na zatvorsku kaznu je, podsjetimo, osuđen jer je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću platio pola milijuna državnih kuna za nepotrebnu stručnu studiju. Zbog toga Polančeca je zagrebački Županijski sud isprva osudio na 15 mjeseci, ali mu je Vrhovni sud smanjio kaznu za pet mjeseci.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene