Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Nije za šalu''

Sarajevska policija istražuje pokušaj masovnog trovanja studenata

U studentskoj kantini pokušaj masovnog trovanja? (Foto: Getty Images)
U studentskoj kantini pokušaj masovnog trovanja? (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Istražuje se pokušaj masovnog trovanja u studentskoj menzi u Sarajevu, pišu tamošnji mediji.

Policija u BiH pokrenula je istragu nakon tvrdnji da je kuhar u Studentskom centru Sarajevo pričao da ima saznanja kako nepoznata osoba drugoj osobi nudi 30.000 maraka (oko 113.000 kuna) da se podmetne "nešto" radi izazivanja masovnog trovanja studenata u studentskoj ishrani.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Zanzibaru Osmero djece otrovalo se mesom, pa umrlo: Više od 75 ljudi u bolnici Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja"

Informaciju o istrazi potvrdili su studentski centar i MUP Kantona Sarajevo, pišu Nezavisne. Radi se o kuhinji u kojoj se dnevno napravi oko 2500 obroka. O svemu su obaviještene sve nadležne institucije.

"Bitno je naglasiti da smo mi obavijestili MUP, koji je te navode ispitao. Mi ćemo u postupku do kraja ustrajati na tome da utvrdimo o čemu se ovdje radi", rekao je za "Nezavisne" Tarik Curić, direktor Studentskog centra te dodaje da je policija ispitala kuhara.

"Nama po zakonu slijedi postupak da ispitamo što se dogodilo. Jednostavno, sama riječ 'trovanje' nije za šalu", rekao je Curić.

Hamza Vahid El-Din, predsjednik Studentskog parlamenta Sveučilišta u Sarajevu, kaže da je studentima u cilju da se utvrdi istina.

"Iskreno se nadamo da ne postoje pojedinci ili organizacije koji bi željeli otrovati studente. Svakako ćemo se i mi uključiti u istragu", kazao je Hamza Vahid El-Din.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su priopćili: "Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rade na prikupljanju saznanja u vezi s tim događajem. Sve mjere i radnje se poduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene