Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokrenuta istraga protiv sudaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv suca Visokog trgovačkog suda Bariše Gašpara i bivšeg predsjednika Općinskog građanskog suda u Zagrebu Ivice Peze danas je na zagrebačkom Županijskom sudu pokrenuta istraga zbog sumnje da su nećaka Gašpareva prijatelja nezakonito zaposlili kao sudskog savjetnika.

Odluku o pokretanju istrage donio je sudac Krešimir Devčić nakon što je početkom tjedna saslušao dvojicu osumnjičenika koji su odbacili sumnje USKOK-a.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Pezu se tereti da je zapošljavajući "Gašparevog čovjeka" zlouporabio položaj i ovlasti, a Gašpara da ga je poticao na to kazneno djelo.

Obojici je skinut sudački imunitet, a Pezo je krajem rujna razriješen dužnosti predsjednika suda.

USKOK nije zatražio njihovo pritvaranje, a za sada je predložio saslušanje dva svjedoka.

Slučaj zapošljavanja preko veze otkriven je prisluškivanjem telefonskih razgovora tada još aktivnog suca Gašpara, protiv kojega su u međuvremenu zatražene još dvije istrage zbog zloporabe položaja te primanja mita.

Protiv Gašpara je na zagrebačkom Županijskom sudu već dovršena istraga zbog sumnje da je primio 25.000 eura mita kako bi im ubrzao rješavanje sudskog spora, a tereti ga se i da je kao član ispitne komisije za polaganje pravosudnih ispita nekim kandidatima unaprijed davao pitanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene