Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokrenuta istraga protiv osumnjičenih krijumčara droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Županijski sud danas je pokrenuo istragu i odredio jednomjesečni pritvor peteročlanoj skupini, koja se sumnjiči za krijumčarenje više od četiri kilograma heroina.

Istražna sutkinja Jadranka Mandušić prihvatila je istražni zahtjev USKOK-a, koji četvoricu tereti za udruživanje u kriminalnu skupinu radi zajedničke preprodaje heroina na ilegalnom narko tržištu, a petoga za posjedovanje kokaina, izjavio je za Hinu glasnogovornik suda
Krešimir Devčić.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Ilustracija Užas u školi Djeca se otrovala gumenim bombonima: Šokantna je pozadina incidenta

Sutkinja je na zahtjev tužiteljstva osumnjičenima odredila pritvor, i to državljaninu BiH Samiru Etemoviću zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, bijega, teških okolnosti i ponavljanja kaznenog djela.

Trojici osumnjičenih hrvatskih državljana, Igoru Dupalu, Igoru
Štajceru i Domagoju Rogiću, pritvor je određen zbog utjecaja na svjedoke te ponavljanja i teških okolnosti kaznenog djela, a državljaninu BiH Admiru Halimanoviću, kojega se tereti za posjedovanje 1,9 grama kokaina, zbog opasnosti od bijega.

Prvo istražno ročište zakazano je za 30. kolovoza, a u sklopu istrage predloženo je saslušanje četiri policajca i dvojice prikrivenih istražitelja. USKOK predlaže i vještačenje mobitela i SIM kartica osumnjičenih koje je policija od njih zaplijenila.

Petorica osumnjičenih uhićeni su prošli utorak u Zagrebu nakon višemjesečne akcije koju je MUP proveo u suradnji s austrijskom policijom.

Policija je kod njih našla više od četiri kilograma heroina i isto
toliko smjese za miješanje s heroinom, 8,3 grama kokaina, 319 heptanona, tri digitalne vage, tri pištolja, 22 komada raznog streljiva, prigušivač za pištolj, krivotvorene dokumente, više mobitela, te strani novac u iznosu od 17.070 eura u raznim apoenima i 2400 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene