Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pokrenuta je istraga protiv 26 osumnjičenih za korupciju u zagrebačkoj i zaprešićkoj gruntovnici, a protiv njih 12 određen je jednomjesečni pritvor.


Iz pritvora je pušten Ivan Baković, referent u zagrebačkoj
gruntovnici, dok su, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, zadržana trojica odvjetnika, šestorica djelatnika zagrebačke gruntovnice, jedan zaprešićke, vozač u Državnom odvjetništvu, te građanin koji je navodno za uvid u zemljišne spise davao po 200 kuna, doznaje se od glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda Krešimira Devčića.

Vezani članci Dopisivanje, ilustracija Upoznala ga preko interneta i uplatila mu pola milijuna kuna. Posumnjala tek kad se prestao javljati Hitna pomoć Šok u Dalmaciji: Pacijenta koji je obilno krvario liječnik ostavio s tehničarima, a nakon njegove smrti lažirao podatke

Za osumnjičenika koji je pušten na slobodu utvrđeno je kako nema osnova da bi mu trebalo odrediti pritvor.

Istragu će voditi sutkinja Erna Dražančić koja bi trebala saslušati svjedoke i ostale osumnjičene koji se od ranije na slobodi. Očekuje se da će prvo istražno ročište biti održano za 10 do 15 dana.

USKOK 26 osumnjičenih tereti za davanje i primanje mita,
protuzakonito posredovanje, krivotvorenje isprava i poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti.

USKOK i policija su akciju "Gruntovec" pokrenuli prije godinu dana, a vrhunac je bio prošlog utorka rano zorom kada je 70-ak policajaca gotovo istodobno uhitila osumnjičene.