Trgovački sud pokrenuo je stečaj u tvornici željezničkih vlakova Gredelj zbog više od pola milijarde kuna duga.


Radnici su se u podne okupili ispred upravne zgrade gdje su se njihovi sindikalni predstavnici susreli sa stečajnim upraviteljem Perom Hrkaćem.

Vezani članci Slika nije dostupna Poništen stečaj nad Imunološkim zavodom! Slika nije dostupna Osam tvrtki traži stečaj Kerumove tvrtke

Stečajni upravitelj Gredelj Petar Hrkać izvijestio je radnike Gredelja da je jučer otvoren stečaj Gredelja i da će svi dobiti otkaz, a da će se na posao vratiti oni koji budu potrebni. 'Svi radnici će dobiti otkaz ugovora o radu. Znači svi!', rekao je Hrkać.

>> Radnici Gredelja: 'Čačiću, zar još ima mjesta na burzi?'

Radnicima je objašnjeno da će stečaj ići po starim pravilima te da Gredelj neće odmah završiti u likvidaciji. Zaostale plaće bit će isplaćene iza 12 prosinca za kada je zakazano prva skupština vjerovnika. Otkazi za oko 1400 zaposlenih započet će za nekoliko dana, a hoće li netko nastaviti raditi ovisit će o uspjehu stečajnog postupka.

'Ja sam strašno ljut na ovakvu izjavu stečajnog upravitelja. Dati svima otkaz pa onda mjesec dana raditi bez novaca. Ljudi nemaju za prijevoz, nemaju za kruh da bi on onda poslije vraćao ljude koje trebaju', rekao je sindikalac Željko Starčević. 'Izgleda da je kapa već skrojena, da tu nema pomoći. Možemo se nadati, ali izgleda da je to to', reka oje radnik Željko Pavlović.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook