Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stečajni upravitelj Gredelja

'Svi radnici će dobiti otkaz ugovora o radu. Znači svi!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački sud pokrenuo je stečaj u tvornici željezničkih vlakova Gredelj zbog više od pola milijarde kuna duga.

Radnici su se u podne okupili ispred upravne zgrade gdje su se njihovi sindikalni predstavnici susreli sa stečajnim upraviteljem Perom Hrkaćem.

Pročitajte i ovo Bijeli kombi, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Velika šteta Pronađeno pet od 19 kamiona i auta Imesa "nestalih" u stečaju: U jako su lošem stanju Slika nije dostupna do 26. veljače Riječki trgovački sud odgodio pokretanje stečaja nad 3. majem

Stečajni upravitelj Gredelj Petar Hrkać izvijestio je radnike Gredelja da je jučer otvoren stečaj Gredelja i da će svi dobiti otkaz, a da će se na posao vratiti oni koji budu potrebni. 'Svi radnici će dobiti otkaz ugovora o radu. Znači svi!', rekao je Hrkać.

>> Radnici Gredelja: 'Čačiću, zar još ima mjesta na burzi?'

Radnicima je objašnjeno da će stečaj ići po starim pravilima te da Gredelj neće odmah završiti u likvidaciji. Zaostale plaće bit će isplaćene iza 12 prosinca za kada je zakazano prva skupština vjerovnika. Otkazi za oko 1400 zaposlenih započet će za nekoliko dana, a hoće li netko nastaviti raditi ovisit će o uspjehu stečajnog postupka.

'Ja sam strašno ljut na ovakvu izjavu stečajnog upravitelja. Dati svima otkaz pa onda mjesec dana raditi bez novaca. Ljudi nemaju za prijevoz, nemaju za kruh da bi on onda poslije vraćao ljude koje trebaju', rekao je sindikalac Željko Starčević. 'Izgleda da je kapa već skrojena, da tu nema pomoći. Možemo se nadati, ali izgleda da je to to', reka oje radnik Željko Pavlović.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene