Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na splitskom Lovrincu

Pokopana braća planinari koji su poginuli na Mosoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na splitskom groblju Lovrinac danas su pokopana braća Stamenov koja su u subotu navečer smrtno stradala na planini Mosor.

Tužna povorka od preko tisuću Splićana, ali i svih prijatelja i kolega ispratila je braću Aleksandra Bugija i Milana Mikija Stamenova.

Pročitajte i ovo Mosor su pogodili veliki požari 2017. Tragična smrt dva brata na Mosoru Tužan dan u Splitu: "Sudbina je htjela da im se ispuni želja i da ostanu na planini" Tijela stradalih planinara prevezena su helikopterom (Foto: Mario Jurič) "Bili su iskusni planinari" Detalji tragedije na Mosoru u kojoj su stradala dva brata iz Splita: Jedan je pao, a drugog je, kada je vidio mrtvog brata, izdalo srce

Podsjetimo, braća su, kao i svaki slobodni vikend i prethdni bili u Planinarskom domu na Mosoru kada su, u razmaku od niti pola sata obojica umrli . Milan Stamenov je oko 19 sati otišao po vodu s izvora.

Nije se vraćao pa su ga Aleksandar i domar Špiro Gruica krenuli tražiti. Pronašli su tijelo, pokušali ga spasiti, no tada je i  stariji brat preminuo od posljedica srčanog udara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene