Davor Zečević, trgovac drogom likvidiran u subotu navečer u zagrebačkim Remetama pokopan je na zagrebačkom groblju Mirogoju, a istovremeno poseban policijski tim i dalje traga za njegovim nepoznatim ubojicom.


Uz potragu za počiniteljem zločina poseban tim u zagrebačkoj policiji nastoji otkriti i pozadinu ubojstva, odnosno motiv i naručitelja, no od policijske glasnogovornice Aleksandre Ljube nije se moglo doznati ništa novoga o kriminalističkoj obradi.

Vezani članci Potpisivanje u knjigu žalosti za Olivera Dragojevića u Vela Luci (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Vela Luka čeka Olivera: Važne informacije za sve koji voljenom glazbeniku žele odati počast u njegovu gradu Slika nije dostupna Cijena smrti u Hrvatskoj: Zbog visoke cijene pogreba mnogi su prisiljeni svoje bližnje pokopati - na rate

Na pokopu Davora Zečevića, koji je ubijen u 40. godini hicem u glavu, najvjerojatnije iz snajpera, uz obitelj i nevjenčanu suprugu novinarku Ivanu Šikić, bilo je stotinjak ljudi među kojima i nekoliko osoba koje mediji i policija već dulje vrijeme povezuju s krim miljeom, a za neke tvrde i da su u vrhu zagrebačkog podzemlja.

Tako se posljednji put od Zečevića, među ostalim, oprostio Nikica Jelavić, koji je bio optužen kao vođa tzv. zločinačke organizacije, poznatije pod nazivom 'dečki s Knežije'. Postojanje te organizacije nikada nije sudski dokazano, a u njezin član je navodno bio i Zečević.

Na Mirogoju su viđeni i Đorđe Vuletić i Velibor Momčilović, koji su također bili optuženi kao pripadnici organizacije, te Novica Petrač koji je odslužio zatvorsku kaznu zbog sudjelovanja u otmici maloljetnog sina umirovljenog odbjeglog generala Vladimira Zagorca.

Njegov je otac Hrvoje, iz zatvora u kojemu čeka pravomoćnu
sudsku odluku za otmicu Zagorčeva sina, u dnevnom tisku uputio posljednji pozdrav Zečeviću.

Sam pokop protekao je pod budnom paskom policajaca u civilu koji su sve snimali videokamerom.

Zečević je ubijen dok je bio na vikend dopustu iz lepoglavske
kaznionice u kojoj je služio devetogodišnju kaznu zbog trgovine drogom i iz koje je 21. prosinca trebao izaći na slobodu.

Osim zbog trgovine drogom, sudilo mu se i za ubojstvo Ivana Šakote 1997. za koje je pravomoćno oslobođen te Željka Šobota 1999. za koje je u veljači ove godine nepravomoćno oslobođen zbog nedostatka.