Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Država će do 2015. godine nabaviti 1241 novi automobil za potrebe nekoliko ministarstava i državnih agencija.


Vlada se suglasila s ovom odlukom jučer na zatvorenom dijelu sjednice. Banski dvori su priopćili kako je riječ o najmu automobila koji će se plaćati iz državnog proračuna do 2015. godine. Time će se namaknuti novac za operativni leasing s ostatkom vrijednosti pa će nakon isteka najma Vlada moći otkupiti svaki automobil.

Vezani članci Ivana Brkić Tomljenović: Oporavak gospodarstva - 5 Proučili smo što Vlada planira s novcem iz EU: Obećali otvoriti sto tisuća radnih mjesta, ono što predviđaju za obnovu od potresa tek je kap u moru Cjepivo AstraZenece protiv koronavirusa Premijer Plenković o problemu s isporukom AstraZenece: "Manjak nastojimo kompenzirati nabavom drugih cjepiva"

>> 'Hrvatska ide u katastrofu'

Tako će pojačanje u voznom parku dobiti MUP, Ministarstvo financija, Ministarstvo branitelja, Ministarstvo obrane, Ministarstvo zdravstva, te Državna geodetska uprava i Državna uprava za zaštitu i spašavanje. U priopćenju stoji kako će se ugovori potpisati na period od tri do pet godina, no ne piše o kojem iznosu se radi.

Međutim, iz Vlade poručuju da nema novog troška i kupnje automobila koja bi povećala broj vozila u spomenutim ministarstvima i upravama, te pojašnjavaju da se radi o najmu radi obnove postojećih voznih parkova koji će omogućiti daljnje redovno obavljanje poslova.