Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krizna godina

Pojačanje voznog parka: Vlada kupuje 1241 novi automobil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Država će do 2015. godine nabaviti 1241 novi automobil za potrebe nekoliko ministarstava i državnih agencija.

Vlada se suglasila s ovom odlukom jučer na zatvorenom dijelu sjednice. Banski dvori su priopćili kako je riječ o najmu automobila koji će se plaćati iz državnog proračuna do 2015. godine. Time će se namaknuti novac za operativni leasing s ostatkom vrijednosti pa će nakon isteka najma Vlada moći otkupiti svaki automobil.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

>> 'Hrvatska ide u katastrofu'

Tako će pojačanje u voznom parku dobiti MUP, Ministarstvo financija, Ministarstvo branitelja, Ministarstvo obrane, Ministarstvo zdravstva, te Državna geodetska uprava i Državna uprava za zaštitu i spašavanje. U priopćenju stoji kako će se ugovori potpisati na period od tri do pet godina, no ne piše o kojem iznosu se radi.

Međutim, iz Vlade poručuju da nema novog troška i kupnje automobila koja bi povećala broj vozila u spomenutim ministarstvima i upravama, te pojašnjavaju da se radi o najmu radi obnove postojećih voznih parkova koji će omogućiti daljnje redovno obavljanje poslova.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene