Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Inspekcija zaštite okoliša zabranila je rad u dijelu pogona samoborske tvrtke 'Dr. Škobić' - rashladnom uređaju od 0 do 4 stupnja Celzijusa u kojemu je zbog nestručnoga rukovanja došlo do istjecanja amonijaka u zrak.


Zabrana rada ostaje na snazi dok ovlaštena tvrtka ne pregleda taj dio postrojenja i ne osposobi ga za rad, priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Vezani članci Nika Fleiss Bila je sportska zvijezda, a za Dnevnik Nove TV dala je svoj prvi politički intervju: "Nema ljepšeg mjesta nego što je Samobor. Odlučila sam početi mijenjati stvari" Nika Fleiss Bivša skijašica Nika Fleiss ulazi u utrku za gradonačelnicu Samobora: "Želim slušati sugrađane, ponudit ću im sebe"

U priopćenju Ureda glasnogovornice Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva podsjeća se da je Inspekcija zaštite okoliša odmah po dojavi o istjecanju amonijaka u krugu tvrtke 'Dr. Škobić' koju je u subotu, 24. studenoga, dobila od Državnoga centra 112 izišla na teren.

Navodi se da je Inspekcija zaštite okoliša nakon očevida zabranila rad u dijelu pogona te da su, po naputku toksikologa, jedan vatrogasac i suvlasnik tvrtke Goran Škobić, koji je nestručnim rukovanjem izazvao istjecanje amonijaka, upućeni na liječnički pregled nakon kojega su pušteni kući.

Nakon što je u subotu poslijepodne u krugu Mesne industrije 'Dr. Škobić' u Samoboru istekao amonijak iz spremnika u krugu tvrtke zbog čega se dim proširio u krugu od 300 metara, policija je najavila evakuaciju okolnoga stanovništva, ali to se nije dogodilo jer je nalaz toksikologa, koji su na teren stigli odmah po dojavi s policijom i vatrogascima, pokazao da evakuacija nije potrebna.