Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pogonu tvrtke 'Dr. Škobić' zabranjen rad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inspekcija zaštite okoliša zabranila je rad u dijelu pogona samoborske tvrtke 'Dr. Škobić' - rashladnom uređaju od 0 do 4 stupnja Celzijusa u kojemu je zbog nestručnoga rukovanja došlo do istjecanja amonijaka u zrak.

Zabrana rada ostaje na snazi dok ovlaštena tvrtka ne pregleda taj dio postrojenja i ne osposobi ga za rad, priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Pročitajte i ovo Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura Slika nije dostupna Pravilnik o ambalaži Pića neće poskupjeti zbog poticajne naknade

U priopćenju Ureda glasnogovornice Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva podsjeća se da je Inspekcija zaštite okoliša odmah po dojavi o istjecanju amonijaka u krugu tvrtke 'Dr. Škobić' koju je u subotu, 24. studenoga, dobila od Državnoga centra 112 izišla na teren.

Navodi se da je Inspekcija zaštite okoliša nakon očevida zabranila rad u dijelu pogona te da su, po naputku toksikologa, jedan vatrogasac i suvlasnik tvrtke Goran Škobić, koji je nestručnim rukovanjem izazvao istjecanje amonijaka, upućeni na liječnički pregled nakon kojega su pušteni kući.

Nakon što je u subotu poslijepodne u krugu Mesne industrije 'Dr. Škobić' u Samoboru istekao amonijak iz spremnika u krugu tvrtke zbog čega se dim proširio u krugu od 300 metara, policija je najavila evakuaciju okolnoga stanovništva, ali to se nije dogodilo jer je nalaz toksikologa, koji su na teren stigli odmah po dojavi s policijom i vatrogascima, pokazao da evakuacija nije potrebna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene