Zbog nevremena diljem jadranske obale hitne službe imaju pune ruke posla, ali srećom nema ozlijeđenih. U Dubrovniku je jučer izmjeren i rekordan val od gotovo 11 metara.


Nevrijeme koje je zahvatilo cijelo područje jadranske obale poplavilo je rive i kuće, nasukavalo brodice i čupalo stabla. Kiša bi se trebala smanjiti ili prestati do navečer, a na području Dubrovnika u samo sat vremena zabilježene su pijavica i tuča.

Vezani članci Nevrijeme poharalo i Zadar (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Dan nakon nevremena zbraja se šteta: U Zadru vjetar puhao brzinom većom od 100 km/h, službe imaju pune ruke posla Nevrijeme u Beogradu (Foto: Twitter) Jaka oluja pogodila Srbiju: Padala tuča veličine teniskih loptica, poplavljena autocesta, u Beogradu kaos

Jučer je kod Dubrovnika izmjeren i rekordan val od gotovo 11 metara.

"Hrvatski hidrografski institut izmjerio je 12. 11. 2019. godine u 16 sati rekordan val na Jadranu. Taj val zabilježen je u akvatoriju grada Dubrovnika pokraj otočića Sv. Andrija. Maksimalna visina vala iznosila je Hmax = 10,87 m s pripadajućom značajnom visinom vala Hs = 4,75 m (stanje mora 6) i perioda T = 10 s. Val je došao iz smjera Dirp = 167.1 °", priopćili su iz Hrvatskog hidrografskog instituta.

Zbog nevremena hitne službe imaju pune ruke posla, ali srećom nema ozlijeđenih. U NP-u Mljet srušilo se nekoliko borova na cestu, u mjestiu Slano i cesti Prižba – Brna dojavljeni su odroni, a padali su i stupovi električne mreže, telefonskih stupova...

Visoka plima donijela je i more u nekoliko kuća na Lapadskoj obali. Vatrogasci su ih počeli ispumpavati, ali su odustali dok se voda ne povuče.