Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U kaštelanskom zaleđu

Pogledajte olimpijadu starih sportova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borba bikova, obaranje ruke za žene ili pak bacanje kamena s ramena, sve se to moglo vidjeti i doživjeti u Radošiću, u zaleđu Kaštela, na olimpijadi starih sportova.

Najjači bikovi ukrstili su rogove dok su neki iz arene bježali, drugi nisu mogli dočekati okršaj. Pripremiti bika za borbu, kažu vlasnici, nije lako.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povećanje proračuna za darovite Ministrica Divjak: ''Apsolutna laž je da je odlazak matematičara na Olimpijadu upitan'' Slika nije dostupna Opet među najboljima Odličan uspjeh mladih hrvatskih geografa: S Olimpijade donijeli dvije medalje

Ove godine prvi put, na olimpijadi starih sportova je obaranje ruke i za žene. "Ovo sam se iznenada prijavila, jer baš volim to, volim da sam jaka", rekla nam je Danijela Valjan, natjecateljica. Inače kaže vježba s prijateljicama.

Ruku su obarali i muškarci. Oni su svoju snagu pokazali i u drugim disciplinama, poput borbe na gredi. "U šumi se to vježba, tako, uz čuvanje stoke i tako se to vježba na gredi i to je to", pojašnjava Drago Potočnjak, jedan od natjecatelja.

U bacanju kamena s ramena, postavljen je i novi rekord. Pobjednici su se okitili medaljama, a oni koji su gubili ili pak trebali pomoć imali su opravdanje. Okrepa je bila nadohvat ruke. Na ražnju su se okretali janjci kao specijalitet dana. Kila - 200 kuna. Za pravu feštu dalmatinske zagore u Radošiću, trebala je još samo prava glazba.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene