Hrvatska vatrogasna zajednica požar kod Trogira proglasila je najzahtjevnijim u ovogodišnjoj požarnoj sezoni. Panoramska kamera snimila je požar od prve minute.

Galerija Ovako je izgledao požar kod Segeta Gornjeg Požar kod Trogira Gašenje velikog požara kod Trogira - 1 +1 Gašenje velikog požara kod Trogira - 5

Hrvatska vatrogasna zajednica požar kod Trogira proglasila je najzahtjevnijim u ovogodišnjoj požarnoj sezoni. Do ponoći je izgorjelo oko 550 hektara pretežito niskog raslinja i nešto borove šume. Dojavu o požaru vatrogasci su dobili u ponedjeljak poslije 10 sati ujutro.

Tijekom noći na požarištu kod Segeta Gornjeg je došlo do pogoršanja. Na zahtjev vatrogasaca 3. kolovoza od 1 sat zatvorena je za sav promet cesta D8 od benzinske postaje Perić do rotora za Novi Čiovski most. U 2:40 angažirane su dodatne vatrogasne snage iz JVP-ova Split, Sinj, Podstrana, Makarska, DVD-ova Klis, Gata, Kučiće, Muć, Split, Brela i Slatine.

Od 6 sati ujutro radi pomoći u gašenju na požarište su stigla i dva kanadera. Ukupno su do sada u gašenju sudjelovala 194 vatrogasca s 49 vatrogasnih vozila.

"Situacija je trenutačno puno bolja. Otvorenog plamena više nema, samo povremena manja izdimljavanja na jugoistočnom dijelu požarišta.

Tijekom noći je došlo do razbuktavanja te je vatra zaprijetila i objektima, no oni su obranjeni", kazao nam je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Požar od prve minute snimila je panoramska kamera postavljena na Zvjezdano selo Mosor. Snimku je u timelapse pretvorila Dalmacija Danas.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju