Tijekom Adventa u Zagrebu od 2. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018. g., u središtu metropole na snazi će biti privremena regulacija prometa.

Galerija


Radnim danima od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 23 sata tako se za vrijeme trahanja Adventa u Zagrebu zabranjuje promet za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara, na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, na dijelu od Tesline do Hebrangove ulice, a promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca odvijat će se dvosmjerno.

Vezani članci Kraj adventa u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Završio Advent u Zagrebu: Ove su godine srušeni svi rekordi zarade i dolazaka Advent u Zagrebu (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Policija u Zagrebu zbog Adventa provodi posebne mjere, u pomoć stižu i kolege iz ostalih dijelova Hrvatske

Petkom, subotom i nedjeljom od 17 do 24 sata, zabranjuje se promet za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara, na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na dijelu od Tesline do Mihanovićeve ulice, promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca i Katančićevom od Gajeve do Strossmayerovog trga odvijat će se dvosmjerno.

Promet motornih vozila Gajevom, Teslinom i Amruševom u pravcu istoka, sjevernim zelenim valom Boškovićeva i Hebrangova u pravcu zapada te južnim zelenim valom Trenkova i Hatzova u pravcu istoka, odvijat će se bez ograničenja.

Sukladno navedenim zabranama prometa postavit će se privremena prometna signalizacija i regulacija prometa.

Policija će uspostaviti blokadne punktove, a vozačima savjetuju da za vrijeme Adventa u Zagrebu umjesto vlastitih vozila koriste javni gradski prijevoz ili izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba. Tijekom idućih vikenda javni prijevoz će  biti besplatan, a gradonačelnik Milan Bandić je pozvao građane da svoja vozila ostave na slobodnim parkiralištima i do središta grada koriste gradski prijevoz.