Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljetna događanja

Podbacilo Ljeto na Savi, ali zato centar Zagreba nikad nije bio življi

Posjetitelji Ljeta na Savi (Foto: Dnevnik.hr)
Posjetitelji Ljeta na Savi (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Valentina Baus (Foto: Dnevnik.hr) Valentina Baus (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Prazno Ljeto na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Prazno Ljeto na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Posjetitelji Ljeta na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Posjetitelji Ljeta na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Producent Igor Nobilo (Foto: Dnevnik.hr) Producent Igor Nobilo (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Plesači na Zrinjevcu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću ne ide glatko ni s pompozno najavljenim Ljetom na Savi - projektom u koji je uloženo oko 11 milijuna kuna i uglavnom zjapi prazno. Za razliku od Zagreba na Savi, Plesne večeri na zrinjevcu, mnogo su življe.

Doduše na Savi su postavljene tri slamnate skulpture. Ima nešto ljudi. U improviziranom baru okupilo se nekoliko ljudi, ali ako pogledamo na stranu gdje je pozornica, tamo nema nikoga. Bend je svirao ni za koga. Došao je gradonačelnik Bandić, ali pije kavu i nije nam htio dati izjavu.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih

Slika polupraznog ljeta na Savi nije ona kojoj smo se nadali, ona koja je trebala biti s obzirom na pompoznu najavu ovog projekta koji je i prije nego je počeo, zapravo bio vrlo problematičan.

Isprva se trebao organizirati prošle godine, ali nije, pa u lipnju ove godine, pa se ponovno pomaknuo na srpanj. Od tada svakog vikenda svjedočimo da ovdje kontinuirano nema ljudi.

Gradonačelnik je najavio jutros da će na Savi biti ''prava ludnica'', da će se sve zahuktati. Međutim, vidimo da se unatoč njegovom pozivu ništa nije zahuktalo. Moramo reći da Ljeto na Savi će trajati sve do kraja ovog mjeseca. U programu su najavljene razne radionice, sportske, glazbene, kulturne i ova neposjećenost zapravo je postala predmet brojnih šala na društvenim mrežama.

Međutim, ovo zaista nije smiješno, nego vrlo žalosno. Ako uzmemo u obzir da se u ovakav projekt uložilo 11 milijuna kuna, a sve su to novci građana grada Zagreba.

Ljetno događanje je i u centru grada - Plesne večeri na Zrinjevcu i to je, čini se jedna od većine ljetnih manifestacija u gradu koja uspijeva bolje od Bandićevog projekta.

Sjajno je okruženje, sjajna je ponuda na mnogim manifestacijama i to za puno manje novca nego što je potrošeno u projekt Ljeto na Savi. Od danas pa do 25. kolovoza svi posjetitelji mogu uživati u plesnim radionicama, u brojnim koncertima na Zrinjevcu.

''Plesnjaci jesu bili jedan od glavnih pokretača noćnog i društvenog života metropole. I to upravo u okruženju Zrinjevca i glazbenog paviljona koji je napravljen da se pušta glazba, da se ljudi druže, da se pleše'', rekao je producent Plesnih večeri Igor Nobilo.

Osim glazbenog programa, tu je i filmski program o glazbi, od 12. do 23. kolovoza. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene