Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvih šest mjeseci

Vlada se pohvalila rezultatima; Građani: Prvi travanj prošao, a oni se i dalje šale!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom svojih prvih šest mjeseci rada Vlada je objavila prigodan filmić.

U prezentaciji od minute i 22 sekunde nabrojani su prvi potezi Vlade poput porezne reforme i efikasnije naplate duga, izmjene poreza na dohodak i povećanje najniže plaće, ukidanje povlaštenih mirovina, smanjili su državni proračun kojeg su napunili s 1,9 milijardi kuna više. Vlada se u filmiću pohvalila i s objednjinjenjem investicijskih projekata u 'katalog investicija'. Što su još naveli pogledajte u videu!

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

>> EKSKLUZIVNO istraživanje: Kada ćemo vidjeti rezultate? Nakon 2015.

Ovaj promidžbeni video Vlade komentirali su ogorčeni građani na našem portalu ali i na svim društvenim mrežama. Evo nekih od njih:

- Uvijek je bilo istina, i biti će: čega se pametan stidi, budala se s time hvali. Ova jad Vlada, po svakom pitanju, ništa nije dobroga napravila niti će napraviti pa onda na svaki mogući način želi dokazati i nemoguće - uvjeriti nas kako crno nije crno nego je bijelo, ali mi nismo daltonisti pa vam uzalud trud svirači.

- Čega se pametan stidi, budala se ponosi.

Ovdje vidim samo potrošenih 20-30 tisuća kuna za animaciju, dok su za taj iznos mogli naći 5 siromašnih obitelji i poslati ih na ljetovanje s djecom. Hvala kaj trosite naše novce na gluposti. Hvala

- Dno dna katastrofa

- Draga Vlado. Koliko se sjecam obećali ste pokretanje hrv. gospodarstva u lipnju. Pošto lipanj ide kraju, zanima me hoće li obećano doći u srpnju, kolovozu, oko Bozica? Ili za 5-10 godina? A možada nikad?? Ja sam karakter koji ne obećaje ako ne može ispuniti obećanje... Narod kaze da obećanje radi dug... dugujete nam život dostojan čovjeka!!!

- Prvi travanj prošao, a oni se i dalje šale... komedijaši

- Pogledah video i zaključih...Hvalite me moja usta kad neće tuđa

- Niste napravili ništa korisno, samo haračite i punite buđet ... katastrofa , a ne vlada. Trajno izgubljen (inače redovan) moj glas na bilo kakvim izborima.

- Na žalost, u ovih prvih šest mjeseci ništa od toga nismo vidjeli, osjećamo samo poskupljenja, gubitke radnih mjesta, propadanje firmi kao i totalnu degradaciju pučanstva... Jedino što osjećam je strah od budućnosti. što će sutra poskupiti?

Ima i pozitivnih komentara:

- Iskreno meni je ovih 6 mjeseci fantastično poslovno razdoblje, istina da i radim puno više nego ikad, ali nisam ni mislio da će mi netko drugi dijeliti pare na lijepe oči.

-- Svaki početak je težak a posebno onaj kada nasljedš od prethodnika katastrofu.

- Najgori su ovi što očekuju da se sve može preko noći.
Sr*nje napravljeno za 20 godina ne moze biti ispravljeno tako brzo...

Podsjetimo, prema rezultatima ekskluzivnog istraživanja koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos Puls najveći broj građana vjeruje da će se Vladine mjere vidjeti tek nakon 2015. i to njih 27 posto, ali zato svaki četvrti ispitanik smatra da će se mjere vidjeti već dogodine.

2014. kao godinu oporavka vidi 19 posto građana, a 2015. njih 8 posto. Tek 4 posto građana nada se oporavku u ovoj godini, točnije da će mjere dati rezultate. Njih 17 posto ne zna.

Nakon šest mjeseci Vlada i sve što je napravila neće pridonijeti izlasku iz krize - to smatra 56 posto birača, a da će sve biti dobro misli 32 posto birača. U odnosu na zadnje istraživanje o 100 dana Vlade vidljiv je povećan pesimizam. Tada je u mjere vjerovalo 48 posto građana, a njih 45 posto nije vjerovalo u njih.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene