Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Europskog parlamenta Hans-Gert Poettering doputovat će večeras u Zagreb, u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj, kako bi joj uputio signal da može računati na podršku Europskog parlamenta u ostvarenju cilja integracije s EU.


'Moj je cilj poslati signal hrvatskim vođama da mogu računati na podršku Europskog parlamenta u ostvarenju svojega cilja daljnje integracije s Europskom unijom, ako su za to ispunjeni uvjeti', rekao je u priopćenju Hans-Gert Poettering.

Vezani članci Najmlađa zastupnica Berlinskog parlamenta Klara Schedlich podrijetlom je iz Hrvatske U Berlinskom parlamentu bori se protiv klimatske krize, a u politici je podržava baka Splićanka Slika nije dostupna Swoboda: Borba protiv korupcije ključna za ulazak Hrvatske u EU

'Europski parlament priznaje da je Hrvatska napravila istinski
napredak na putu pristupanja Europskoj uniji, posebice kada je riječ o pregovorima i nastavku potrebnih reformi', rekao je Poettering.

Tijekom posjeta predsjednik Europskog parlamenta obratit će se saborskim zastupnicima, sastati se s premijerom Ivom Sanaderom, sa svojim domaćinom, predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom, predsjednikom Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora i predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, s pučkim pravobraniteljem Juricom Malčićem, glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem te s predstavnicima nacionalnih manjina. 

Oodmah po dolasku u Zagreb, sastat će se sa zagrebačkim nadbiskupom, kardinalom Josipom Bozanićem.

'Namjeravam se sastati s vođama Vlade i oporbe, vjerskim i manjinskim predstavnicima kako bih ohrabrio Hrvatsku da nastavi s potrebnim reformama u sklopu priprema za pristupanje Europskoj uniji što je prije moguće', rekao je Poettering.

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader odlikovat će Hans-Gerta Poetteringa Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom, najviše hrvatsko odličje koje se dodjeljuje stranim dužnosnicima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju