Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ured za nacionalne manjine:

'Poduzima se sve da se riješe problemi Roma Slavonskog Broda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno smo pisali o Romima iz Slavonskog Broda koji se žale jer nemaju struje niti vode. Sada se po tom pitanju oglasio vladin Ured za nacionalne manjine.

U odnosu na članak objavljen na portalu Dnevnik.hr dana 4. svibnja 2011. godine pod nazivom 'Žalosno je da nam u 21. stoljeću ne daju struju i vodu!' u nastavku se daje očitovanje Ureda za nacionalne manjine:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za nacionalne manjine DIP: U nedjelju 13. lipnja dopunski izbori Slika nije dostupna Ured predsjednika demantira ministra 'Obmanjivanjem ministar prebacuje odgovornost'

'U spomenutom članku se navodi da su predstavnici Roma iz Slavonskog Broda došli u Zagreb kako bi se požalili na neljudske uvjete u svom naselju jer im godinama odbijaju spojiti struju i vodu. O navedenom problemu već ranije su upoznate nadležne institucije koje su mjerodavne za rješavanje ovog problema, kao i Ured za nacionalne manjine.

Napominjemo da je Grad Slavonski Brod zatražio darovanje nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske na području MO Josip Rimac u svrhu legalizacije postojećih obiteljskih kuća pripadnika romske nacionalne manjine, što je u postupku rješavanja sukladno zakonskim propisima u Republici Hrvatskoj. Naime, radi se o pitanju rješavanja imovinsko pravnih odnosa na području Grada Slavonskog Broda u naselju Josip Rimac.

Do kraja svibnja će se organizirati sastanak u Slavonskom Brodu

Napominjemo da je na sastanku održanom 4. svibnja 2011. godine u Uredu za nacionalne manjine s predstavnicima romske nacionalne manjine iz Slavonskog Broda zaključeno da će se do kraja svibnja ove godine, u cilju poduzimanja daljnjih aktivnosti za žurno rješavanje ovog pitanja, organizirati sastanak u Slavonskom Brodu, na kojem će sudjelovati predstavnici gradske uprave, predstavnici romske nacionalne manjine i svih nadležnih institucija.

U rješavanje ovog problema uključeni su Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, Hrvatski fond za privatizaciju i Agencija za upravljanje državnom imovinom', stoji u priopćenju Ureda za nacionalne manjiner.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene