Miro Vrlja (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Miro Vrlja (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Poduzetnik Miro Vrlja u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na povrat nezakonito stečena tri milijuna kuna te godinu i 10 mjeseci djelomično uvjetne kazne jer je utajio porez i oštetio svoju tvrtku na koju je kupio jahtu korištenu u privatne svrhe.


Djelomično uvjetna kazna znači da će Vrlja, postane li presuda pravomoćna, morati osam mjeseci u zatvor, dok ostatak od godine i dva mjeseca neće odslužiti ako u četiri godine ne počini novo kazneno djelo.

Vezani članci Ilustracija Pedofil koji je seksualno zlostavljao dijete (6) pušten ranije iz zatvora i živi vrata do žrtve: "Ne izbjegava nas, šepiri se po dvorištu'' Tomislav Horvatinčić ispija kavicu na Cvjetnom Za dva dana mora iza rešetaka, ali... Tomislav Horvatinčić opet traži odgodu odlaska u zatvor

Tužiteljstvo je Vrlju teretilo da je vlastitu tvrtku oštetio za 2,9 milijuna kuna jer je jahtu kupljenu na ime tvrtke koristio u privatne svrhe, ali i da je utajio 1,4 milijuna kuna poreza.

Sutkinja Gordana Mihela Grahovac stoga ga je osudila i na povrat nezakonito stečena tri milijuna kuna. Ako ih ne vrati, djelomično uvjetna kazna bit će opozvana te će svih godinu i 10 mjeseci morati provesti u zatvoru. (Hina)