Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Varali na troškovima

Podignuta optužnica za uhićenike u akciji Kormilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je na Županijskom sudu u Splitu podignuo optužnicu protiv 11 pomorskih policajaca, 8 zaposlenika Ininih benzinskih postaja i još pet osoba. Svi oni su optuženi da su oštetili državni proračun za najmanje 160 tisuća kuna.

Ova optužnica rezultat je antikorupcijske akcije Kormilo koja je počela još početkom 2009. godine, a koja je razmatrala varanje na računima za gorivo za policijska vozila. Policajce se tereti da su u dogovoru s djelatnicima benzinskih postaja tijekom 2008. i 2009. u plovila točili manje goriva nego je to prikazano računima ili su točili plavi dizel umjesto eurodizelskog ili dizelskog goriva.

Pročitajte i ovo Ilustracija još jedna akcija u Dalmaciji USKOK pokrenuo istragu protiv 22 osobe: Primali i davali mito za žurno rješavanje priključaka na elektromrežu Danijela Demarin Hasanović, reporterka Dnevnika Nove TV Velika šteta Uhićeni poznati načelnik i splitski poduzetnik, a Dnevnik Nove TV doznaje o kojim se iznosima radi: "Kad si u šoku, nemaš riječi"

Kako bi prikrili prijevaru, djelatnici benzinskih postaja krivotvorili su račune kojima su se policajci koristili pri evidenciji i obračunu u postaji. Osim krivotvorenih računa za gorivo, policajce se tereti da sulažno prikazivali računa za noćenja i dnevnice tijekom službenih putovanja.

U akciji Kormilo u lipnju 2009. godine uhićeno je 20 osumnjičenika među kojima i nekoliko zapovjednika policijskih plovila iz Splita. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene