Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZVIJESTILO I PROVJERENO

Podignuta optužnica protiv trojice članova obitelji Amić iz Perušića zbog prijetnje načelniku Udbine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Gospiću podignulo je u srijedu, nakon provedene istrage, optužnicu protiv trojice Amića iz Perušića, oca Darka (48) i dvojice sinova - Baje (31) i Darka (27) zbog prijetnje načelniku Općine Udbine.

ODO ih optužnicom tereti da su 20. siječnja 2022. u jednom ugostiteljskom objektu u Udbini prijetili 35-godišnjem načelniku u vezi s njegovim radom i postupanjem kako bi ga zastrašili, što je je u njemu izazvalo "osjećaj straha i nesigurnosti".

Pročitajte i ovo Provjereno: Matej Pešut i Danka Derifaj, reporterka Provjerenog Javno je (ne)bitno "Ravnatelj na službenom putu": Reporterka Provjerenog razotkrila bezočnu laž Provjereno: Zvonimir Rusjan - 5 izgubili dokumentaciju Na mirovinu je čekao 14 godina, a onda se uključilo Provjereno: "Mislio sam da će ići brže, ali ovako..."

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, predložilo je da se svoj trojici okrivljenika produži istražni zatvor. Cijelu je priču o Amićima donijelo i Provjereno.

Načelnik Općine Udbine Josip Seuček rekao je za Hinu kako su mu prijetili vezano uz štetu koju stoka obitelji Amić čini na tuđim livadama i poljima te zbog opasnosti od stoke na prometnicama. Također je rekao da se u posljednje vrijeme, nakon nemilog događaja, vlasnici ipak drže više reda i da se stoka bolje čuva. Pozvao je sve mjerodavne službe i inspekcije da u stočarstvu i poljoprivredi provode više nadzora i da se na poljoprivredu potiču oni koji imaju uvjete za to.

Seuček je rekao kako je inače „trajni problem to što nekontrolirana ispaša nečuvane stoke u vlasništvu više romskih obitelji direktno šteti drugim poljoprivrednicima, pa i problem ugrožavanja sigurnosti ljudi u prometu zbog nekontroliranog kretanja njihove stoke“.

Policija je izvještavala o naletima vozila na konje koje Amići i njihova rodbina ostavljaju bez nadzora, za što su neki od njih već bili pravomoćno kažnjavani.

Otac Darko je nakon prijetnje načelniku Seučeku neko vrijeme bio u bijegu, ali se sam javio u gospićki zatvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene