Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15 dana potpisivanja

U ponoć počinje prikupljanje potpisa za referendum o odlasku u mirovinu, sindikati poručili – "67 je previše"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponoć počinje prikupljanje potpisa za referendum inicijative "67 je previše". Od sutra će na više od 300 lokacija diljem Hrvatske prikupljati potpise ne bi li prag za odlazak u mirovinu sa 67 godina vratili na 65 godina života. Referendumsko pitanje bit će u obliku zakona, a uz smanjenje radnog vrijeka, sindikati žele smanjiti i penalizaciju za prijevremeni odlazak u mirovinu.

"Sutra, 27. 4. službeno počinje prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma kojim želimo promijeniti uvjete za ostvarivaje prava na mirovinu u Republici Hrvatskoj. Prikupljanje potpisa trajat će 15 dana", rekao je Robert Brozd iz organizacijskog odbora inicijative "67 je previše". 

Pročitajte i ovo Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić (Foto: Dnevnik,hr) Gost Dnevnika Nove TV Ministar Pavić otkrio koliko će rasti mirovine, pa se opet sjetio obitelji: "Svjestan sam koliko je to. I moja baka ima 1800 kuna mirovine" Suinicijator inicijative \"67 JE PREVIŠE\" Krešimir Sever gostuje u Dnevniku Nove tV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Inicijativa "67 je previše" Krešimir Sever najavio sakupljanje potpisa za referendum: "Ljudi su se bojali da ćemo odustati, ali dobro smo se pripremili"

"Pitanje je formulirano u obliku prijedloga Zakona za izmjenu Zakona o mirovinskom osiguranju koji je stupio na snagu s početkom nove godine", dodala je pak Anica Milićević Pezelj iz inicijative "67 je previše."

Prikupljanje potpisa inicijative komentirali su i resorni ministar Pavić te premijer Plenković

Na pitanje strahuje li od uspjeha sindikata, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić dao je suzdržan odgovor. 

"Vidjet ćemo. Još jedanput - ne procjenjujemo sindikate, ali isto tako znamo da ako taj referendum prođe, imat će 45 miljardi kuna duga i 5 do 7 posto manje mirovine", objasnio je Pavić. 

"Naravno, poštujem inicijative svih, pa i Sindikata, ali u ovom konkretnom slučaju mislim da ovaj puta idu kontra onih na koje se ova mirovinska reforma odnosi", rekao je pak Andrej Plenković. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene