Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbogom jeseni

Počinje prava zima: Temperature padaju ispod ništice, orkanska bura zatvorila A1 kod Maslenice, dijelove zemlje prekrio snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je nekoliko pravih zimskih dana, a temperature u srijedu ujutro pale su u dijelovim zemlje ispod nule. U čitavoj Slavoniji pada i slab snijeg, javlja DHMZ.

Snijeg pada u cijeloj Slavoniji, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Najniže temperature u 7 sati izmjerene su u Delnicama i Bilogori, gotovo -3 stupnja Celzija, dok su u gorju još i niže, odnosno -5,4 stupnja na Puntijarki (Medvednica) i -8,2 stupnja na Zavižanu.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Je li kiša konačno iza nas? Meteorolog Nikola Vikić Topić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje Snijeg promjena vremena VELIKA GALERIJA Hrvatsku zameo snijeg, šaljite nam svoje fotografije

Temperatura će u danima pred nama biti sve niža, osobito na kopnu gdje će u drugom dijelu tjedna jutarnja biti i 5 do 6 stupnjeva ispod nule, a ni dnevna neće baš često prelaziti u plus. Dojam hladnoće će još dodatno pojačavati vjetar sa sjevera, na kopnu umjeren, na udare i jak, a na moru će puhati jaka, olujna, podno Velebita povremeno i orkanska bura.

Zbog orkanske bure za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Osobna vozila su preusmjerena na državnu cestu Gračac-Obrovac-Karin, a sva ostala vozila na DC1 Gračac-Knin, javlja HAK.

Ciklona će se polako odmicati dalje od nas, a sa zapada će jačati anticiklonalni greben - ta razlika u tlaku će podržavati vjetrovito vrijeme.

Tako da će i u srijedu na Jadranu biti jake, olujne, na udare, uglavnom podno Velebita i orkanske bure. Uz buru će biti djelomice sunčano, ali još uvijek na jugu nestabilno pa može pasti i malo kiše. Temperatura od 2 na sjevernom dijelu do 9 na jugu.

U kopnenim predjelima nas čeka oblačno jutro, moguće je i još malo snijega. Puhat će umjeren, na udare i jak sjeverni vjetar, a temperatura od -5 do nula.

Sredinom dana će oborine prestajati, sa zapada će se i razvedravati. Sjeverni vjetar će slabjeti, a temperatura će biti tek nekoliko stupnjeva iznad nule.

Na istoku Slavonije ostaje oblačno, ali oborina će biti rijeđa nego ujutro. I ovdje će vjetar slabjeti, a temepratura do najviše 3 stupnja. Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano te vjetrovito s jakom, olujnom, na udare i orkanskom burom. Temperatura od 5 do 9, ali uz ovako jaku buru će se činiti hladnije.

U gorju će oborine polako prestajati, moguće je i postupno kidanje naoblake, temperatura oko ili malo ispod nule.

U Dalmaciji djelomice sunčano, još malo kiše može pasti na krajnejm jugu. Puhat će jaka, na udare i olujna bura, a temperatura uz obalu do najviše 12 stupnjeva, u unutašnjosti oko 4. I u nastavku tjedna ćemo imati zimsko vrijeme, temperatura će biti još niža, tako da će u drugoj polovini tjedna često i dnevna biti ispod nule.

U subotu nas čeka novo naoblačenje koje će donijeti slab snijeg. Na moru će još uglavnom u četvrtak biti jake i olujne bure koja će zatim slabjeti. Bit će pretežno sunčano, ali isto uz osjetno niže temperature, tako će ponegdje na sjevernom Jadranu i unutašnjosti Dalmacije jutarnja temperatura biti oko nule.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene