Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još dva tjedna

Početak škole: Novi izdaci za knjige i školsku opremu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljeto se bliži kraju i počinju pripreme za školsku godinu. Za mnoge je obitelji to i novi izdatak od nekoliko tisuća kuna.

Udžbenici i školska oprema traže se na sve načine, pa i putem interneta. Jedina olakotna okolnost je što će od ove godine knjige trajati četiri godine. Tako je i Nedjeljka krenula u kupnju s popisom za svoje dvoje školaraca. Ostalo joj je još dva tjedna do početka škole, ali s knjigama se zabavlja cijelu godinu. 'Nešto polovnih smo nabavili, radne su bilježnice nove, uglavnom, dosta novih knjiga ima,' rekla je Nedjeljka Lazarić. Spasiti novčanik od troškova mogu jedino starija braća i sestre, a opremiti prvaše je najskuplje.

Pročitajte i ovo Nova gradska knjižnica u Rijeci Otvorena nova knjižnica Povijesni trenutak: Grad koji teče dobio je najljepši poklon, čekalo se u kilometarskim kolonama Slika nije dostupna Roditelji uplašeni Hoće li udžbenici i knjige poskupjeti zbog PDV-a?

'To mi je jedino dijete, sad ide u prvi razred i hoću da ima sve novo,' rekla je Jasna Bošnjak. Jeftini nisu ni kompleti udžbenika za srednjoškolce. Stariji školarci, knjige nađu i na razmjenama ili putem interneta, a ove su godine svi požurili.

'Ove godine su popisi u školama bili nakon završetka, u odnosu na godinu prije kad je sve kasnilo,' rekla je Lolita Radaković iz Školske knjige. Knjižare su opremljene i kompleti već zapakirani. 'Znate krenuli smo se spremati izdaleka. Bude to prilično skupo kad dođe sve odjednom. Ovako je ipak lakše, pomalo,' dodala je Nedjeljka. Hrpe knjiga i radnih bilježnica spremno čekaju svoje mjesto u školskim torbama. Sjajne bilježnice, skupe torbe, knjige, nove ili stare, nova su stavka u kućnim budžetima. Roditeljima su najjeftiniji, oni koji još uvijek uživaju u slikovnicama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene