Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počeo sastanak o ZERP-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sjedištu Vlade večeras oko 18 sati počeo je sastanak državnog vrha sa čelnicima parlamentarnih stranaka, na kojem će se razmotriti Vladin Prijedlog pravila primjene Zaštićenog ekološko ribolovnog pojasa (ZERP).

Uz članove Vlade, predvođene premijerom Ivom Sanaderom, na sastanku su nazočni predsjednik Republike Stjepan Mesić, Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predstavnici gotovo svih parlamentarnih stranaka, a nisu viđeni predstavnici HSP-a, HDSSB-a i DC-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

U ime HSS-a nazočan je Josip Friščić, HSLS-a Đurđa Adlešić, HSU-a Vladimir Jordan, SDP-a Mate Arlović i Neven Mimica, HNS-a Vesna Pusić, SDSS-a Milorad Pupovac, te IDS-a Ivan Jakovčić.

Prije sastanka Friščić je izjavio novinarima kako je Hrvatski sabor 'donio dokument pod nazivom ZERP, gdje je jasno određeno što se njime regulira, i jedino o tom dokumentu može se raspravljati u Saboru i donijeti njegovu primjenu'.

Predstavnici drugih stranaka prije početka sastanka nisu davali izjave.

Kako je najavljeno, nakon usuglašavanja stajališta o Vladinu Prijedlogu pravila primjene ZERP-a taj bi prijedlog trebao biti upućen u Hrvatski sabor.

Premijer Ivo Sanader jučer je izjavio kako Vlada RH, iako ima za Hrvatski sabor pripremljen prijedlog, želi s predsjednicima Republike i Hrvatskog sabora Stjepanom Mesićem i Vladimirom Šeksom, te čelnicima parlamentarnih stranaka još jednom razmotriti sve aspekte primjene ZERP-a, što je u skladu s dogovorom na međustranačkom sastanku prije dva mjeseca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene