Kristovom kipu stradao je palac kada ga je prošli tjedan pogodila munja. Prošli mjesec oštećeni su mu glava i srednji prst desne ruke. Radnici sada popravljaju 38 metara visoki kip.


Počeo je popravak kipa Krista Iskupitelja u Rio de Janeiru koji je nedavno oštetio udar munje, javlja Reuters.

Prošli tjedan u snažnoj grmljavinskoj oluji stradao je Kristov palac, a prošli mjesec oštećeni su mu glava i srednji prst desne ruke. Sada su se radnici popeli na 38 metara visoki kip koji gleda na grad s vrha planine Corcovado.

VIDEO Otpao dio palca Krista Iskupitelja u Brazilu

Vezani članci Udar munje (Foto: Screenshot/YouTube) Munja udarila u šator pun ljudi, prava je sreća što nitko nije nastradao Slika nije dostupna VIDEO Papa Franjo na svojoj prvoj božićnoj misi poljubio kip malog Isusa

Voditelj projekta popravka Clesio Dutra rekao je kako će poboljšati gromobrane kako bi se spriječile buduće štete u olujama. Tijekom popravka posebno će se paziti na sigurnost. Radnici će raditi izvan vremena posjeta, ujutro i navečer. 'Nećemo riskirati', rekao je Dutra.

U međuvremenu, turisti i dalje hrle u obilazak omiljenog spomenika kojeg prema podacima meteorološke službe munje udaraju u prosjeku šest puta godišnje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook