Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Počeo 4. Svjetski kongres o kemijskom, biološkom i radiološkom terorizmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U hotelu Croatia u Cavtatu danas je počeo 4. Svjetski kongres o kemijskom, biološkom i radiološkom terorizmu.

Skup koji će trajati do 20. travnja organizirali su američka tvrtka ASA (Appled science and analysis) iz Marylanda i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, a okupit će oko 300 znanstvenika i stručnjaka iz područja sprječavanja širenja oružja za masovno uništenje, suvremene detekcije i identifikacije kemijskih i bioloških agensa iz više od 45 zemalja svijeta.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u SAD-u "Ne u naše ime" Prosvjednici okupirali jednu zgradu američkog Kongresa, traže prekid vatre u Gazi Kate Kukuljica i Paula Klaić Saulačić OŠ Cavtat Upozoravaju da nije sigurna i svake godine prokišnjava, ali učenici će i ove godine u staru montažnu školu

U okviru kongresa danas i sutra Međunarodna organizacija za zabranu kemijskog oružja predstavlja Konvenciju o zabrani kemijskog oružja i druge teme iz područja primjene Konvencije.

U tome sudjeluju države srednje i istočne Europe, a među hrvatskim predstavnicima su pomoćnik ministra obrane Igor Pokaz, predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Anamarija Bešker te predstavnik Hrvatskih carina Zlatko Jurina.

Sudionici će raspravljati o kontroli prolaza kemikalija kroz državne granice, kako se provodi Konvencija, o režimu inspekcija odnosno kako i koliko se uništava postojeće kemijsko oružje, te primjenjuju li države Konvenciju.

Tijekom kongresa bit će održano niz predavanja, okruglih stolova, radionica i demonstracija iz područja radioloških kemijskih i
bioloških terorističkih prijetnji, a u srijedu, 18. travnja, na
dubrovačkom aerodromu bit će upriličena pokazna vježba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene