Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počelo suđenje Vladi Zecu i suradnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saslušanjem svjedoka optužbe danas je na Općinskom sudu u Požegi nastavljeno suđenje bivšem predsjedniku uprave Kamen Ingrada Vladi Zecu, njegovoj pomoćnici Đurđici Kristić i bivšem ravnatelju Županijske uprave za ceste Milanu Ivanku.

Njih se tereti za malverzacije u gospodarstvu pri čemu su tvrtki "Kamen Ingrad" pribavili korist od 29,7 milijuna kuna, oštetivši pritom Požeško-slavonsku županiju, nekoliko banaka, osiguravateljskih i faktorinških društava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na suđenju Zecu svjedočio bivši župan Bagarić Slika nije dostupna Vladi Zecu potvrđen pritvor

Iako je tužiteljstvo na glavnu raspravu pozvalo osam svjedoka, pozivu se odazvao samo predstavnik Centar banke Marko Brnić, član uprave banke. Odgovarajući na pitanja tužiteljstva i obrane, pokušao je razjasniti oblike suradnje između zagrebačke Centar banke, Županijske uprave za ceste i tvrtke Kamen Ingrad.

Na početku, kako je rekao Brnić, nije bilo problema s naplatom mjenica, no oni su se poslije pojavili.

Na upit obrane prvookrivljenog Vlade Zeca, odvjetnika Branka Šerića, ima li "Centar banka" danas zbog toga štete, svjedok je odgovorio da nema jer se Centar banka s Požeško-slavonskom županijom, vezano uz dugovanja ŽUC-a, dogovorila o reprogramiranju dugova dok je svoja potraživanja prema Kamen Ingradu prijavila u stečajnu masu.

Požeško-slavonska županija reprogramirala je dugovanja ŽUC-a prema Centar banci Zagreb sredinom listopada prošle godine iznosom nešto većim od četiri milijuna kuna, koje će otplaćivati četiri godine.

Nakon današnje rasprave Šerić je novinarima rekao da će sljedećeg tjedna obrana zatražiti saslušanje svjedoka.

"Neminovno se nameće pitanje saslušanja prijašnjeg župana Ante Bagarića i sadašnjeg župana Zdravka Ronka koji su u svakom slučaju bili involvirani u poslovanje i Županijske uprave za ceste i Kamen Ingrada. Bez njihova udjela, kakav god on bio, a to ćemo čuti iz njihovih iskaza, mislim da nije moguće potpuno rasvijetliti ovu situaciju i dobiti konačnu sliku o odnosima ŽUC-a i Kamen Ingrada, a koja je i sudu potrebna kako bi se odlučilo o konačnoj odgovornosti i Vlade Zeca i Đurđice Kristić i Milana Ivanka", rekao je Šerić.

Na Općinskom sudu u Požegi suđenje će biti nastavljeno sutra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene