Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počelo suđenje predsjedniku krapinske HVIDRE

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Zlataru danas je počelo suđenje predsjedniku krapinske Hvidre Marijanu Mikši (51) iz Radoboja i Anki Marinović (49) iz Zagreba.

Umirovljeni invalid Domovinskog rata Mikša tereti se se da je kao predsjednik Upravnog vijeća Doma za stare i nemoćne osobe "Sv. Nikole" u Krapini od siječnja do listopada 2004. od djelatnika na recepciji Doma preuzimao gotovinu, a novac nije polagao na račun ustanove, već ga zadržavao za sebe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepoznat uzrok VIDEO Drama na zagrebačkoj Trešnjevci: Jedan od stanara pokušao gasiti požar pa se ozlijedio, vatra se brzo širila Josip Đakić (Foto: Dnevnik.hr) IZBORNI SABOR Josip Đakić po peti put izabran na čelo HVIDRA-e

Riječ je o novcu kojim je plaćan smještaj korisnika u Domu, a Mikša je optužen da je tako nezakonito stekao oko 390 tisuća kuna.

Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru osim za zloporabu položaja i ovlasti Mikšu optužuje i za krivotvorenje službene isprave. Kako se navodi u optužnici, Mikša je, da bi prikrio navodno počinjene zloporabe, nabavio račune kojima je opravdavao da je gotovinu trošio za odjeću korisnika kupljenu na tržnici na kojoj se ne izdaju računi.

Mikša je pribavio i račune o nabavljene 33 postelje i druge opreme za sobe kupljene u Njemačkoj za 32 tisuće eura, odvjetništvo tvrdi da je riječ o namještaju i opremi iz donacije.

Marinović je optužena za nesavjesno poslovanje, odnosno da je propustila nadzirati financijsko poslovanje Doma, za što je bila zadužena.

Oboje su izjavili da se ne osjećaju krivima, a suđenje se nastavlja na jesen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene