Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završen prosvjed

Pogledajte kako je 'nestao' šator iz Savske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šator iz Savske bi trebao biti preseljen u Muzej Domovinskog rata u Vukovaru.

Nakon što su u utorak objavili kraj prosvjeda koji je trajao 555 dana ispred Ministarstva branitelja, hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata počeli su u srijedu rastavljanje prosvjedničkog šatora na Trgu Nevenke Topalušić, tj. bivšoj Savskoj 66, a prema najavama, šator bi trebao biti preseljen u Muzej Domovinskog rata u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠATOR ODLAZI 555% ZA HRVATSKU Branitelji pojasnili zašto baš sada odlaze iz Savske Slika nije dostupna Napustio kuću u Zaprešiću Glogoškog pitali gdje sad spava: 'U hotelu Sheraton'

Branitelji, ratni vojni invalidi i ratni veterani koji su prosvjedovali, iznose svoje stvari i inventar, a tijekom dana prosvjednički šator i inventar, odvesti će se u Vukovar, gdje će se ponovo sastaviti i biti smješten, rekao je branitelj Anđelko Burilo.

Đuro Glogoški, jedan od neformalnih vođa prosvjeda i predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata 1. skupine, na konferenciji za novinare u utorak izjavio je da su ispunjeni svi uvjeti za prekid prosvjeda, koji je trajao od 20. listopada 2014. godine.

Čelni ljudi Ministarstva koji nisu radili svoj posao više nisu na vlasti, a postoje naznake da će Ministarstvo branitelja, zajedno s hrvatskim braniteljima donijeti jedinstveni Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, naglasio je Glogoški.

"Borba tu ne prestaje jer jedan od zahtjeva, a to je Ustavni zakon o pravima hrvatskih branitelja, za sad se neće moći izglasati, ali u godinama pred nama učinit ćemo sve da do toga dođe", kazao je jučer Glogoški. Branitelji traže mjesto u društvu kojem im pripada, te da Domovinski rat bude definiran kao obrambeni i oslobodilački, a nakon promjene vlasti nisu prekinuli prosvjed željevši time dokazati da se zauzimaju za braniteljska prava bez obzira tko je na vlasti, dodao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene